Важен е пътят не целта!

“Чардафон-Орловец“ с още четирима национали

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Aleksandur Iliev-portret_940x1229.jpg
Дни след като спечели първите си медали в своята история - бронзови при младежите и сребърни при юношите, „Чардафон-Орловец“ вписа във визитката още едно уникално за клуба събитие – за първи път габровският баскетбол излъчва национални състезатели, при това петима. В събота от БФ „Баскетбол“ известиха официално клуба, че ще разчитат в представит
Дни след като спечели първите си медали в своята история - бронзови при младежите и сребърни при юношите, „Чардафон-Орловец“ вписа във визитката още едно уникално за клуба събитие – за първи път габровският баскетбол излъчва национални състезатели, при това петима. В събота от БФ „Баскетбол“ известиха официално клуба, че ще разчитат в представителния отбор на страната за мъже до 20 години на Денис Титов, Никола Ангелов и на Ерик Димитров, а при юношите на Александър Илиев и Максим Алексиев. Заслугата за това израстване, освен на самите състезатели, е на техния старши треньор Владимир Искров, както и на помощниците му Николай Вътков и Теди Буков.

Максим от две години е част от „Чардафон-Орловец“, Никола, Ерик, Алекс се присъединиха към тима миналото лято. И четиримата през този сезон натрупаха сериозен опит, изигравайки по над 40 мача за юношите, младежите и мъжете на габровския тим. Израстването им не остана незабелязано от селекционерите на националните гарнитури.

Според изпълнителния директор на „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов потенциал да се присъедини към тази петица има и Кристиян Ставрев, който обаче през тази година имаше малшанса да скъса ахилес и пропусна повечето от мачовете. „Разбира се, за развитието на тези момчета принос имат и други клубове. Трябва да се знае обаче, че взехме Денис, който не бе играл две-три години след четири операции на коляното. Никола и Ерик бяха пренебрегвани в бившия си клуб „Овъргаз“ и рядко записваха минути игра, камо ли да мечтаят за националния. Алекс и Макс, които са по на 17 години, са играли в представителния ни тим при кадетите, но ние им дадохме шанс да тренират и играят срещу мъже и качественото им израстване е видимо. Основната заслуга обаче е на Владо Искров, който се доказа като един от най-перспективните млади баскетболни специалисти в България. В известна степен и благодарение на предоставените му условия за работа в БК „Чардафон-Орловец“. Те пък се дължат на един човек – на Цветан Василев, който, освен на волейбола, е основен спонсор и на габровския баскетбол.“

Любителите на една от най-атрактивните колективни игри ще могат да видят на живо момчетата, донесли първите медали на града, на 30 май 2014 година, когато в зала „Орловец“ възпитаниците на Владимир Искров ще вземат участие в „Празника на баскетбола“ (09.00-14.00 часа), в който за медалите и шампионската титла на Габрово ще се борят децата до 10 е 12 години. За първи път празникът ще е с участието на отбори от Трявна и Велико Търново.
Към началото