Важен е пътят не целта!

Таня Христова сподели радостта от победите на габровските баскетболисти

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Kmet_Basketbol_742x495.JPG
Кметът връчи грамота на треньора Владимир Искров за приноса му

НАДЕЖДА ТИХОВА

Кметът Таня Христова прие вчера габровските баскетболисти от „Чардафон-Орловец“ в кабинета си и сподели с тях радостта им от завоюваните сребърни и бронзови медали в националните първенства. Г-жа Христова връчи специална грамота на треньора Владимир Искро
Кметът връчи грамота на треньора Владимир Искров за приноса му

НАДЕЖДА ТИХОВА

Кметът Таня Христова прие вчера габровските баскетболисти от „Чардафон-Орловец“ в кабинета си и сподели с тях радостта им от завоюваните сребърни и бронзови медали в националните първенства. Г-жа Христова връчи специална грамота на треньора Владимир Искров за приноса му в популяризирането на баскетболната игра в Габрово.

Изпълнителният директор на клуба Иван Господинов подчерта, че за първи път в историята на баскетболния клуб от неговото съществуване още от 40-те години на миналия век той стига до финалите на два шампионата – при младежите и при юношите. Благодарение на момчетата и техните треньори отборите спечелиха две купи. Бронзова – от Младежкия шампионат. В него в редовния сезон габровци завършиха четвърти. Във финалната шестица победиха „Рилски спортист“, „Балкан“ - Ботевград и стигнаха до третото място. Още по-впечатляващ беше успехът при юношите, които грабнаха Сребърната купа. Те завършиха първи в зона „Мизия“ с осем победи от осем мача. След това в Зоналното първенство извоюваха само победи и се класираха с 30 точки разлика от съперниците си. Нашите момчета победиха „Левски“, а след това се наложиха над „Лукойл“, „Черно море“, „Рилски спортист“ и заслужиха второто място.

Според Иван Господинов постиганите резултати в баскетбола в Габрово се дължат преди всичко на сътрудничеството на клуба с „Левски“, на работата на треньорите и упорития труд на момчетата, но и на кмета на Габрово. Той подчерта приноса на Таня Христова за подобряването на базата в зала „Орловец“ и оборудването й с нови баскетболни съоръжения. Това е причината клубът да иска да сподели наградите с нея. Момчетата не само донесоха спечелените купи в кметския кабинет да се похвалят, а и капитанът на отбора Ерик Йорданов връчи на Таня Христова по един от извоюваните медали, тъй като и тя е „част от отбора“, както се изрази Иван Господинов.

Таня Христова призна, че баскетболът е любимият й спорт от години. „Наистина ви се възхищавам и се радвам на това, което правите“ – каза кметът на височките момчета, като върна реверанса и поздрави Иван Господинов за усилията му и за това, че „радее и живее с този спорт“. Кметът направи пожелания отборите да продължават възходящия си път, а техните спортни успехи да убедят най-сетне държавата и спонсорите, че в Габрово трябва да се инвестира в спортна база, тъй като тук има много подходящо място за състезания от международен ранг.
Към началото