Важен е пътят не целта!

Гергана с 16 точки за инфарктна победа на „Левски“

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/GerganaIvanova.jpg

Бившата състезателка на „Чардафон-Орловец“ и на севлиевския „Раковски“ Гергана Иванова вкара 16 точки и спечели 9 борби за инфарктна победа на нейния „Левски 2014” на НСА в мач от държавното първенство по баскетбол при жените. Успехът за “сините“, при които помощник треньор е доскорошният състезател и наставник в габровския клуб Теди Буков, дойде

Бившата състезателка на „Чардафон-Орловец“ и на севлиевския „Раковски“ Гергана Иванова вкара 16 точки и спечели 9 борби за инфарктна победа на нейния „Левски 2014” на НСА в мач от държавното първенство по баскетбол при жените. Успехът за “сините“, при които помощник треньор е доскорошният състезател и наставник в габровския клуб Теди Буков, дойде след обрат от 17 точки изоставане 6 минути преди края на мача.
Първата част беше доста оспорвана, а “Левски 2014” успя да се задържи напред в резултата за няколко минути. След нея резултатът беше равен, а вторият период започна със серия от 18-3 в полза на НСА, което даде двуцифрена преднина на тима. На почивката домакините водеха с 15 точки, а разликата остана двуцифрена през цялата трета част за 56-43 след нея. 6 минути преди края НСА водеше със 17 точки и мачът изглеждаше решен, но „сините” започнаха страхотна серия от 13-0 и се върнаха в мача при малко повече от минута до края. 29 секунди преди сирената те поведоха с точка и минималната разлика се запази до края. В последните 6 минути резултатът бе 20-2 в полза на гостите.
Йоланда Коса беше най-резултатна за победителките със 17 точки, 16 плюс 9 борби записа Гергана Иванова, а 14 вкара Антония Филипова. В „Левски 2014“ играят и други две екссъстезателки на „Чардафон-Орловец“. Християна Тотева записа 6 минути игра и 2 точки, 60 секунди по-малко от нея на терена бе Деляна Андонова, която също завърши с 2 точки актив.
 

Към началото