Важен е пътят не целта!

Владо Искров ще прави „сръбски“ камп в Габрово

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Vlado_kamp_742x592.JPG
Най-успешният треньор в габровския баскетбол за всички времена Владимир Искров има намерение през лятото на 2016-та на организира мащабен камп за подрастващи на площадките в обновения парк Маркотея. Идеята му е в занятията да се включат поне стотина деца от страната, а и Сърбия. Малчуганите от местния „Чардафон-Орловец“ също ще участват в занятият
Най-успешният треньор в габровския баскетбол за всички времена Владимир Искров има намерение през лятото на 2016-та на организира мащабен камп за подрастващи на площадките в обновения парк Маркотея. Идеята му е в занятията да се включат поне стотина деца от страната, а и Сърбия. Малчуганите от местния „Чардафон-Орловец“ също ще участват в занятията. Тепърва ще се търси хотел, който има необходимата леглова база и ще може да предложи конкурентна цена на морските курорти, които са основни организатори на подобни лагери. Владо, който преди месец, завърши 45-дневно обучение в първа колежанска дивизия на Щатите по програма на тамошния Олимпийски комитет – в университета в Лехей, има и сериозен опит с летни лагери – под ръководството на легендарния Ратко Йоксич, който доскоро бе главен методист на всички отбори на „Левски“, а преди това на московския ЦСКА.

Габрово пък бе домакин на баскетболен камп през 2013-та, който тогава се проведе на базата на ПГТ „Пенчо Семов“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, а главен треньор беше наставникът по това време на националния отбор кадети и на ботевградския „Балкан“ Петър Клечков. Помагаха му центърът на „Лукойол Академик“ Георги Давидов и настоящия помощник-треньор на лидера в женския шампионат „Хасково 2012“ Мариян Костадинов. Гост на кампа бе Тодор Стойков.
Към началото