Важен е пътят не целта!

НАЛБ – Габрово стартира в неделя

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Troyan_kupa.jpg
В неделя ще е стартът на регионалната структура за Централна България в Габрово на Националната аматьорска лига по баскетбол. Първите мачове трябвашеда се изиграят в събота, но кръгът бе отложен в последния момент заради изявено желание на отбор от Казанлък да се включи в надпреварата и трябваше да се изчака неговата картотека. Южняците все още не
В неделя ще е стартът на регионалната структура за Централна България в Габрово на Националната аматьорска лига по баскетбол. Първите мачове трябвашеда се изиграят в събота, но кръгът бе отложен в последния момент заради изявено желание на отбор от Казанлък да се включи в надпреварата и трябваше да се изчака неговата картотека. Южняците все още не са готови с документите, така че в неделя в зала „Орловец“ ще се изиграят само два мача – отборът на „Политехника“ - София, воден от габровеца Орлин Атанасов почива.

От 11 часа ще е техническата конференция, от 12.00 е първият мач – домакините от „Чардафон-Орловец“ срещат тима от силната школа на Велико Търново. Втората среща е от 14.00 - „Ти Ес Ди Сървисиз”, под това име ще се подвизава троянският „Чавдар“ - „Академик“ - Свищов.

Треньори на габровския тим ще са Виктор Крушев и Николай Вътков. В състава са Стефан Иванов, Станислав Петров, Николай Калчев, Тихомир Щерев – капитан, Петър Митков, Георги Станев, Дисислав Дончев, Мартин Соколов и юношите на тима Стефан Бакалов, Стефан Стоянов, Симеон Симеонов, както и кадетите Кирил Кирилов, Димитър Тодоров и Цветомир Минев.

„Чардафон-Орловец“ и НАЛБ биха ръката за взаимодействие за развитие на баскетбола в региона през лятото на миналата година. Първата им съвместна проява бе въозобновеният турнир За Купата на Община Габрово „Христо Донков“, който се проведе през септември. В него участваха 8 отбора, които в рамките на три дни разиграха престижния трофей. С него си тръгна „Чавдар“ (Троян), който се появи на турнир с отбора, играещ в „А“ група. За предстоящите мачове в НАЛБ обаче могат да се ползват само аматьори. „Чардафон-Орловец“ и „Чавдар“ ще използват надпреварата освен за изява на свои бивши състезатели и за обиграване на юношите от своите школи. В габбровския тим на възраст под 18 са шест състезателя.
Към началото