Важен е пътят не целта!

Мъжете с първа победа в НАЛБ

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Purva_Pobeda_NALB_209x139.JPG
Мъжкият отбор на „Чардафон-Орловец“ пэстигна първа победа в НАЛБ, след като в събота в зала „Чавдар“ в Троян се наложи над „Академик“ (Свищов) с 75:71. Очакванията бяха за по-впечатляваща победа на габровци, но в последния момент от стартовата селекция отпаднаха основни фигури на тима като Станислав Петров, Тихомир Щерев, под въпрос беше и плейме
Мъжкият отбор на „Чардафон-Орловец“ пэстигна първа победа в НАЛБ, след като в събота в зала „Чавдар“ в Троян се наложи над „Академик“ (Свищов) с 75:71. Очакванията бяха за по-впечатляваща победа на габровци, но в последния момент от стартовата селекция отпаднаха основни фигури на тима като Станислав Петров, Тихомир Щерев, под въпрос беше и плеймекърът Борислав Ганчев, което наложи Ветеранът Петър Митков да превъзмогне мъчеща го контузия и да излезе на терена. Нещо повече, най-възрастният играч в състава на ЧАО изигра без смяна 37:39 минути, реализира 28 точки, спечели 14 борби и бе с основен принос за крайният успех.

Иначе целият мач беше кош за кош. Първата част завърши 21:19 за Свищов, след втората резултатът беше 38:34 за Габрово, след третата – 58:56 за студентите. Момчетата от „Чардафон-Орловец“ не изневериха на традицията и тотално се провалиха от линията за три точки, реализирайки само една от 7 опита, илби 14 процента – 35 % за портивника – 6 от 17. Този път обаче символичните домакини в залата в Троян бяха по-добри в борбата под двата коша – 52/38, както и от зоната за две точки – 42:35 %, което бе и решаващо за крайния успех.

Митков, който превъзмогна контузията само заради личното си отношение към старши треньора Виктор Крушев, в търсенето на крайния успех бе подпомогнат активно от Дисислав Дончев – 16 точки и 15 борби, както и от Калоян Димитров – 12 точки и 7 овладени топки под двата коша. Запомнящ се мач направи и играещия за юношите на „Чарадфон-Орловец“ Стефан Бакалов – 12 точки, 5 борби, 1 асистенция, който вкара единствената тройка за габровци в мача.

В следващия кръг, който ще се състои в зала „Ивайло“ във Велико Търново, ЧАО среща водачът в НАЛБ-Габрово, съставеният от подвизаващи се доскоро в „А“ група и НБЛ отбор на „Ти ес ди сървисиз“ отбор на Троян, който в третия кръг постигна трета поредна победа, този път над „Политехника“ със 79:77.

Срещу „Академик“ (Свищов) “Чардафон-Орловец“ игра в състав: Христо Маринов, Дисислав Дончев, Росен Иванов, Борислав Ганчев, Калоян Димитров, Кирил Кирилов, Стефан Бакалов, Димитър Тодоров, Петър Митков, Николай Лазонав, капитан на отбара.
Към началото