Важен е пътят не целта!

Девойките на "Чардафон-Орловец" първи в група "Б"

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Devoiki_940x689_742x544.jpg
Девойките на "Чардафон-Орловец" очаквано спечелиха първата позиция в група "Б" на обединената зона "Добруджа-Мизия" - за разпределяне на местата от 4 до 10-то място. В последния турнир, игран в края на миналата седмица в Търговище, водените от Анита Крушева момичета с лекота се наложиха над "Ънстопабъл" (Добрич) със 71:9 и над основния си съперник
Девойките на "Чардафон-Орловец" очаквано спечелиха първата позиция в група "Б" на обединената зона "Добруджа-Мизия" - за разпределяне на местата от 4 до 10-то място. В последния турнир, игран в края на миналата седмица в Търговище, водените от Анита Крушева момичета с лекота се наложиха над "Ънстопабъл" (Добрич) със 71:9 и над основния си съперник за лидерството - "Вихър 2002" (Вълчи дол), с 46:19.

В двата мача "Чардафон-Орловец" демонстрира дълга скамейка - почти всички всички състезателки записаха успешни попадения. Най-резултатни срещу добричлийки бяха Стела Йовчева - 15 точки, и Валерия Тачева - 14. Срещу "Вихър 2002" по този показател над всички бе Пламена Карапенева - 12 т. (9 в първата среща), Валерия завърши с 10, а Елица Букева - с 9.

Добри изяви имаха и играещите с медицинско разрешение при девойките, 14-годишните близначки Лора и Йоана Янчеви, реализирали съответно 9 и 6 точки срещу "Ънстопабъл". Лора се разписа и в решителния за първото мач срещу "Вихър 2002".

В общото крайно класиране за "Добруджа-Мизия", девойките на "Чардафон-Орловец" са четвърти - непосредствено сред разиграващите първите три места в отделна група фаворитки и за титлата "Черно море Одесос" (Варна), "Дунав" (Русе) и "Доростол" (Силистра). Габровки са първи в класирането само за зона "Мизия", което дава право за участие в следващата част на шампионата. Поради финансови затруднения на клуба обаче девойките ще запишат мачове в междузоновата фаза, само ако се намерят допълнителни средства от спонсори - обясни спортният директор на "Чардафон-Орловец" Виктор Крушев. Решението на спортно-техническото ръководство е да се заложи на имащите по-голям шанс за пробив отбори на момчетата до 12 години и момичета до 12 и до 14 години - всички те класирали се за междузоновата фаза от шампионата.
Към началото