Важен е пътят не целта!

Стефан Петков на 60, дариха го с Купа и уникална топка

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Kupa_Stefan_Petkov_18112016_940x850_742x671.jpg
Един от най-успешните габровски бизнесмени – собственикът на „Сев Брокерс“ Стефан Петков, закръгли 60 в петък. Юбилеят си той отпразнува с близки и приятели със стилно парти в ресторант „Мадлен“.
Един от най-успешните габровски бизнесмени – собственикът на „Сев Брокерс“ Стефан Петков, закръгли 60 в петък. Юбилеят си той отпразнува с близки и приятели със стилно парти в ресторант „Мадлен“. Сред многото целувки, поздравления и подаръци той получи и Купа за изключителен принос за развитие на баскетбола в Габрово от местния БК „Чардафон-Орловец“. Отличието бе придружено с плакет и уникална топка - „Спалдинг“, на който момичетата и момчетата от школата бяха изписали своите пожелания към именития рожденик. „Не си поет, но с това, което правиш за децата на Габрово, като Пушкин можеш да кажеш: „Я паметник себе воздиг нерукотворный...“ - пише пък в поздравителния адрес към юбиляра от ръководството на баскетболния клуб.

Стефан Петков, който е правил не едно дарения на Община, здравни заведения, културни и неправителствени организации, е известен със слабостта си към децата и спорта. Преди години той активно подкрепяше футбола и ските, а след възкръсването на „Чардафон-Орловец“ през 2009-та – и баскетбола. Неговият син Александър бе част от талантливия набор 1997-1998 г., който преди четири години извоюва първо място в зона „Мизия“ след доминация над школи като „Спартак“ (Плевен), “Етър 49“ (Велико Търново), “Дунав“ (Русе), “Чавдар“ (Троян). Неръкотворният паметник на Стефан Петков от 2013-та има и твърде материално измерение – той дари 20 оборудвани професионални баскетболни табла на едно дряновско и осем габровски училища и на Техническия университет на пазарна стойност над 30 000 лева. Неговото убеждение е, че и средата възпитава, затова подрастващите спортисти трябва да тренират с екипи, съоръжения и в обстановка, равняща се с най-доброто.

Още от убежденията на Стефан Петков – в пространно интервю с юбиляра в рубриката „Анфас“ в броя на „100 вести“ в събота.
Към началото