Важен е пътят не целта!

Момичетата на Галя Илиева с нови две победи

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Momicheta12_940x705_742x557.jpg
Отборът на „Чардафон-Орловец“, воден от треньорите Галя Илиева и Антонио Станков, постигна нови две победи в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол за момичета до 12 години. Този път срещите се играха в зала „Общинска“ в Горна Оряховица, но ситуацията от преди две седмици, когато габровки доминираха в севлиевската „Дан Колов“, не се промени.
Отборът на „Чардафон-Орловец“, воден от треньорите Галя Илиева и Антонио Станков, постигна нови две победи в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол за момичета до 12 години. Този път срещите се играха в зала „Общинска“ в Горна Оряховица, но ситуацията от преди две седмици, когато габровки доминираха в севлиевската „Дан Колов“, не се промени. Парадоксалното е, че и в двете срещи победителките трудно набираха обороти, но убиваха всякаква съпротива във втората част, оставяйки съперничките си без кош.

Срещу „Раковски“ (Севлиево) момичета на Галя и Антонио постигнаха категорична победа с 57:10 след равностойна първа четвъртина – 10:8. Втората, в която Никол Николова отбеляза последователни 12 точки, а завърши частта с 14, резултатът бе смазващ – 16:0. Това очевидно дойде в повече на малките севлиевки, които съвсем свалиха гарда – 0:18 в третата част и 2:13 в заключителната четвърт. С изключителните за тази възрастова група точки завърши мача Никол Николова, на нейното равнище бе и Стела Симеонова – 15.

Аналогичен бе сценарият и срещу „Росица“ (Поликраище), този път обаче по-резултатна бе Стела – 20 т., Никол се „задоволи“ с 12, а Виктория Богданова, Стефани Григорова и Велизара Върбанова вкараха по 4. И в тази среща, завършила 45:15 за Габрово, „утрото“ не бе толкова мрачно за победените – 6:10. Във втората видяхме пак 12 точки на една състезателка – този път Стела, и нула кошове на съперничките на габровки – 0:17. Равната трета – 8:8, бе последвана от нова наказателна акция на Симеонова – 8 точки, 1:10 в четвъртата четвърт за крайния успех на „Чардафон-Орловец“ с 45:15.

След мача Галя Илиева сподели, че е доволна от представянето на всички свои възпитанички и най-вече от това, че оставят сърцата си на терена. В класирането отборът й е с разлика на първо място. В тази възрастова група габровки бранят и доброто име на клуба – шесто място в шампионата на България през миналия сезон, спечелено тогава обаче в екип с деца от Севлиево, които сега се състезават за „Раковски“.

В Горна Оряховица „Чардафон-Орловец“ бе в състав: Пламена Чантова, Силвия Терзиева, Християна Пенковска, Бояна Проданова, Виктория Богданова, Никол Николова, Стефани Григорова, Лора Илиева, Стела Танчева, Ивайла Николова, Велизара Върбанова, Александра Дерменджиева, Стела Симеонова, Вероника Анчева.



Към началото