Важен е пътят не целта!

И 14-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ тръгнаха с две победи

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Momicheta_14_2016_940x629_742x497.jpg
След като това преди седмица направиха 12-годишните и кадетките и момичетата до 14 години на БК „Чарадфон-Орловец“ стартираха с две убедителни победи в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол. В неделя, в зала „Н.
След като това преди седмица направиха 12-годишните и кадетките и момичетата до 14 години на БК „Чарадфон-Орловец“ стартираха с две убедителни победи в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол. В неделя, в зала „Н. Петров“ в Горна Оряховица, възпитаничките на Анита и Виктор Крушеви дадоха заявка, че амбициите им през този сезон надскачат зоновата, че и междузоналната фаза. Те впечатлиха специалистите не само с постигнатите резултати, но и с техническите си умения и тактически познания. Много добре селектираният състав на Габрово, който води усилена подготовка цяло лято, срещу доскорошното страшилище „ Росица“ (Поликраище) – зад това име обикновено се крие сборен отбор Търново-Свищов-Поликраище, цял мач игра преса, а срещу домакините от „Локомотив” - едно полувреме без дрибъл. Тези треньорски тренировъчни похвати обаче не им попречиха да спечелят първата среща с 80:3 (18:0, 23:2, 24:0, 15:1), а тази срещу горнооряховчанки – с 90:11 (32:3, 19:2, 19:4, 21:2). При това и в двата мача Анита Крушева даде възможност за изява на 12-годишните Стела Симеонова и Микаела Николова. И двете играха страхотно – сподели удовлетворението си иначе пестеливата на похвали треньорка. Стела заслужи оценката с играта си в защита, а Микаела – с реализаторските си умения – в двете срещи тя реализира по 18 точки.

С желанието си за игра впечатли и позакъснялата с подготовката Ренета Тодорова. Най-радващо окото в отбора на „Чардафон-Орловеец“ е неговата хомогенност, доказателство за което е фактът, че всички момичета записаха кошове срещу имената си в двата мача. Крушеви споделиха, че са доволни ог играта на всичи момичета, но все пак специално отличиха изявите в защита на Мария Богданова, Микаела, на Екатерина Христова, Невена Младенова и Магдалина Дамянова.

Традиционно, най-резултатна и в двете срещи беше Гергана Минчева – срещу Горна тя вкара 26 точки, срещу Поликраище се „задоволи“ с 19. В тази среща за огромния си потенциал загатна и Мария Богданова, която тренира по-малко от година – 16 точки.

След първия турнир за сезона стана ясно, че основен съперник на габровки в зоната ще е отбор, съставен изцяло от техни бивши съотборнички – момичетата от „Раковски“ (Севлиево), начело с наставника си Павел Калчев, до пролетта се състезаваха с екипа на „Чардафон-Орловец“. В Горна Оряховица те постигнаха също две победи – 53:36 срещу „Зограф“-Трявна, и 53:8 срещу Росица.

"Чардофон-Орловец" игра в състав: , Цветозара Димитрова, Гергана Минчева, Екатерина Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Мария Богданова, Ренета Тодорова, Микаела Николова, Виктория Богданова, Невена Младенова, Марина Стоянова, Стела Симеонова

Към началото