Важен е пътят не целта!

Слаба стрелба лиши „Чардафон“ от първа победа за годината

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/CHAO-LOKO-56.JPG
Слаба успеваемост в стрелбата от наказателната линия лиши от победа отбора на „Чардафон“ в двубоя срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) от 6-я кръг на първенството в мъжката „А“ група на Българската баскетболна лига, зона Център.

Двата състава се срещнаха в зала „Орловец“ и двубоят им приключи при резултат 56:61. Така „железничарите“ записаха първа победа за сезона и си върнаха на „Чардафон“ за поражението през ноември в Плевен с 68:70.
Получи се интересен мач, в който интригата се запази до самия край, а водачеството се сменяше няколко пъти. Момчетата на треньора Антонио Станков започнаха по-добре срещата и спечелиха първата четвърт с 18:11. Множество допуснати грешки позволиха на „Локомотив“ да вземе втората част с 11:17, но все пак на почивката „Чардафон“ се оттегли с точка аванс - 29:28. Третият период премина при непрестанни смени на водачеството и приключи с два успешно реализирани наказателни удара от ветерана Пеньо Нацкин, който изведе „Локомотив“ напред - 43:45. В последните 10 минути имаше нова серия от обрати. Габровският състав изоставаше само с точка минута преди края (56:57), но допуснатите грешки в стрелбата в крайна сметка натежаха и горнооряховци се поздравиха с победата - 56:61.
Ключови за загубата на домакините бяха вкараните наказателни удари - само 6 от 19 срещу 25 от 36 за „Локомотив“. Гостите бяха по-добри и в борбата под коша с 49 срещу 35 овладени топки. „Чардафон“ имаше превес при тройките - 8 от 25 срещу 2 от 12 на „Локо“-то, но това не успя да компенсира пропиляните 14 изстрела от наказателната линия.
„След месец без мачове съм доволен от децата. Играха до края и не се предадоха, това много ми хареса - коментира след срещата Антонио Станков - Стана хубав мач с много обрати, но слаба резултатност от двата отбора и много лоша стрелба от нашия състав. Това го отдавам на факта, че не сме играли отдавна. Мачът го загубихме заради лошия процент на изпълнение от фаула - 6/19, особено в края на мача, когато изпуснахме 8 изстрела. Повлия ни и отсъствието на нашия основен гард Христо Саркизов, който е с контузия в глезена. Казах на момчетата, че не трябва да правим трагедия от тази загуба. Има много още мачове, в които те ще могат да покажат истинските си възможности и тогава резултатите ще са други. Важното на този етап е, че има настроение, желание и много хъс за игра“.
Боримир Алексиев беше най-резултатен за „Чардафон“ с 15 точки и 5 борби. Димитър Тодоров отбеляза 13 точки и направи 8 борби, а с 11 точки и 7 борби завърши Росен Йорданов. За „Локомотив“ Радостин Папазов реализира 26 точки и 7 борби, с дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби се отчете Фурууа Брендакс, а Пеньо Нацкин добави 9 точки и 10 борби.
Във временното класиране „Локомотив“ изпревари „Чардафон“ за третата позиция. И двата състава са с равен актив от по 7 точки, но горнооряховци са с по-добра точкова разлика. Лидер в групата с 12 точки е отборът на „Бавни и яростни“ (Плевен), който в този кръг надигра убедително втория - „Чавдар“ (Троян), с 84:57.
Следващият турнир в зона Център на ББЛ е идната неделя в Плевен. Там „Чардафон“ се ще изправи срещу лидера „Бавни и яростни“.
Уикендът не беше успешен и за младите лъвчета на габровския клуб, които се състезават в „Б“ група на ББЛ - зона Център, под името „Чардафон Кидс“. Отборът ни беше надигран от търновския „Гочита“ с 45:71. По 11 точки реализираха Крум Ахилей и Александър Христов, с 9 точки и 5 борби се отчете Добромир Добрев. Във временното класиране „Чардафон Кидс“ е на 6-та позиция със 7 точки. Идната неделя в Плевен момчетата на Антонио Станков ще премерят сили с третия - „Локомотив“ (Горна Оряховица)-Б.

Към началото