Важен е пътят не целта!

Четири победи и две загуби за баскетболния „Чардафон“

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/viber-izobrazhРµniРµ-2021-02-08-09-47-051.jpg
Успешен уикенд имаха гарнитурите на Обединен баскетболен клуб „Чардафон“.

Юношите до 19 години бяха домакини в зала „Орловец“ на третия турнир за сезона от първенството в зона „Мизия“. Първият отбор записа две категорични победи - над „Шампион“ (Плевен) с 69:29 и над „Спартак“ (Плевен) със 77:61. Вторият състав на клуба, който не разполага с висок човек в подкошието и беше без трима отсъстващи състезатели, също показа добра игра, но отстъпи на „Спартак“ с 50:67 и „Етър 49“ (Велико Търново) с 56:76.
Във временното класиране първият отбор на „Чардафон“ е на втора позиция с четири победи от четири мача и 8 точки. С 11 точки и два мача повече начело е „Етър 49“. Вторият състав на клуба е на шеста позиция с една победа и три загуби до тук (5т.).
Следващият турнир за юношите до 19 години ще се проведе в Плевен на 6-ти март.
ОБК „Чардафон“ беше домакин и на два мача от мъжката ББЛ „Б“ група - зона Център. Тук и двата състава на клуба постигнаха победи. Отборът на „Чардафон Кидс“ се наложи над коравия тим на „Предаторс“ (Плевен) след страхотен мач и 34 точки на Христо Саркизов. „Отборът от Плевен е доста мощен и висок под коша, но ние рашихме да играем в зона, за да ги ограничим под коша и да ги принуждаваме да бъркат или стрелят от далеч. Това имаше ефект и гостите реализираха само една тройка в мача“, обясни треньорът на габровските момчета Антонио Станков.
След равенство в първата четвърт - 16:16, юношите на габровския клуб взеха аванс във втората - 19:14, и до края не разлика в полза на „Чардафон“ - 63:51. Христо Саркизов реализира 7 от 8 опита от тройката, записа също 7 борби и две асистенции в мача, което му отреди коефициент на ефективност 34. С 13 борби и 6 точки за победата допринесе Мартин Миланов, 10 борби с 8 точки направи Боримир Алексиев.
„Децата отново бяха страхотни в нападение и защита и показаха добър процент стрелба. Бяха доста изморени от битките в първенството при юношите предния ден, но и в този мач се хвърлиха всички и победихме“, сподели доволният наставник на момчетата Антонио Станков.
Станков и съотборниците му в състава на „Чардафон Б“ пък постигнаха осма победа за сезона в ББЛ „Б“ група - зона Център. Този път потърпевш беше тимът на „Борисов Студио“ (Свищов). Категоричното превъзходство на габровските баскетболисти се изрази в разлика от 39 точки - 84:45. Всички от състава влязоха в игра и записаха точки на сметката си. Станислав Петров се отчете с дабъл-дабъл - 27 точки и 10 борби. Антонио Станков също постигна двуцифрен резултат в два компонента - 14 точки и 11 асистенции, близо до това беше и Стефан Бакалов - 18 точки и 9 борби.
Във временното класиране на ББЛ „Б“ група - зона Център, „Чардафон Б“ е начело с актив от 16 точки, с две повече от „Б“ отбора на „Локомотив“ (Г.Оряховица). „Чардафон Кидс“ е на пета позиция с 4 победи и 4 загуби и актив от 12 точки.
Следващият кръг ще се проведе във Велико Търново на 20-ти февруари.

Към началото