Важен е пътят не целта!

12-годишните момчета със загуба и победа

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/mo,cheta12-orloverz-23102022.jpg
12-годишните момчета на "Чардафон" постигнаха победа и загуба в първия турнир от първенството по баскетбол на зона "Мизия"

Със загуба и победа стартираха в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол 12-годишните момичета на „Чардафон“. В своята зала „Орловец“ в неделя водените от Мариян Костадинов деца отстъпиха в първата среща на горнооряховския „Локомотив“ с 40:55, във втората безпроблемно надделяха над „Росица“ (Павликени) с 56:21. От трибуните те бяха емоционално подкрепяни, често и съветвани, от майки, татковци, баби и дядовци - интерес, който със сигурност е от важно значение за бъдещото им развитие като спортисти.
В тази възрастова група се играе с две петици и за треньорите е трудно да намерят баланса поради недостатъчната подготовка на малчуганите. Затова, въпреки че нямаше солидно преимущество, „Локомотив“ надделя над домакините в първата среща с наглед солидна разлика от 15 точки. Решаващи се оказаха първата и последната части, които „Чардафон“ загуби с 6:16 и 2:14. Успехът във втората и третата, дело на „втората“ петица - 14:11 и 18:14, не успя да заличи пасива.
Срещу Павликени габровчетата някак превъзмогнаха страха си, повярваха си и резултатът закономерно нарастваше с напредване на времето - 20:4, 10:7, 18:4, 8:6 за крайното 56:21, което дори ги прати пред „Локомотив“ във временното класиране. Първи е „Чавдар“ от традиционно силната школа на Троян - 58:41 срещу „Локомотив“ и 91:5 срещу „Росица“.
„Доволен съм от децата - е анализът след турнира на треньора Мариян Костадинов, който преди седмица отпразнува 50-годишния си юбилей. - Постигнахме това, на което сме способни в момента. Някои от момчетата са на две седмици тренировка. По различни причини отсъстваха и състезатели, на които разчитах. Не мисля, че „Локомотив“ ни превъзхожда, бяхме много уплашени в първия мач. Вместо да вкарат от чиста позиция, правеха крачки или подаваха топката в ръцете на съперниците си. Срещу „Росица“ се поуспокоиха, повярваха си и нещата се получиха. Това бе забелязано и от родители, които ми споделиха, че децата са играли много по-добре. Не искам да отличавам никого. За децата е важно да разберат, че това е отборна игра, трябва да се стараят, да следват указанията ми, да се подкрепят, да си подават, да тренират по-здраво и нещата ще се получат.“
Следващият турнир ще е след месец в Горна Оряховица, в него ще се включат и отборите на „Дунав 2016 Русе“ и „Спартак“ (Плевен).

„Чардафон“ срещу „Локомотив“: Александър Михайлов (Точки 16), Георги Иванов (4), Кристиян Белев (0), Стефан Тотев (0), Борис Димитров (0), Даниел Минчев (0), Даниел Турлаков (6), Калоян Иванов (4), Даниел Симеонов (0), Николай Кънчев (2), Божидар Петков (0), Димитър Иванов (0), Мартин Йорданов (0), Георги Начов (8).

Статистика от мача срещу „Росица“: Александър Михайлов (Точки 11), Георги Иванов (0), Кристиян Белев (2), Стефан Тотев (0), Борис Димитров (0), Даниел Минчев (4), Даниел Турлаков (14), Калоян Иванов (1), Даниел Симеонов (1), Николай Кънчев (7), Божидар Петков (2), Димитър Иванов (0), Мартин Йорданов (0), Георги Начов (14).

Към началото