Важен е пътят не целта!

Баскетболистките на НАГ и ПМГ – на финали

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/PMG -Basketball_940x696.jpg
Отборът на Националната Априловска гимназия, девойки 11-12-ти клас, спечели зоналното първенство по баскетбол от Ученическите игри, което се състоя в габровската зала „Орловец“. Участваха още отбори Троян, Велико Търново и Свищов. В първата среща момичетата на треньора Веселин Горанов, повечето от които са част и от представителния тим на „Чарда
Отборът на Националната Априловска гимназия, девойки 11-12-ти клас, спечели зоналното първенство по баскетбол от Ученическите игри, което се състоя в габровската зала „Орловец“. Участваха още отбори Троян, Велико Търново и Свищов. В първата среща момичетата на треньора Веселин Горанов, повечето от които са част и от представителния тим на „Чардафон-Орловец“, с лекота надделяха над връсничките си от Троян – 54:12, а на финала разгромиха тима от Старата престолнина – 38:18. С това Елайза Христова, Моника Колева, Кремена Русева, Виктория Дончева, Рустислава Ковачева, Вероника Чукурова, Дона Вълова, Камелия Атанасова, Наталия Атанасова, Девора Илева и Стелияна Андреева добиха правото да участват на финалите на Ученическите игри в тази възрастова група, които ще са между 8-ми и 11 май в Габрово. Ще напомним, че НАГ, е златен медалист от Ученическите игриот 2011 година при девойките 11-12 клас, макар и тогава значително по-малка, част от този тим бе Моника Колева.

За финали се класира и отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ „Трудът и упоритостта винаги се възнаграждават! Момичетата от клуб „ Баскетбол” по проект „УСПЕХ”, ръководени от г-н Илиян Друмешки, завоюваха силно желаната победа на Зоналното първненство по баскетбол за девойки 8-10 клас, проведено в Троян“ - сподели гордостта си директорът на гимназията, г-жа Цветана Кюмюрджиева.

В първата среща момичетата се наложиха над отбора на ГПЧЕ – Плевен с

46:35 точки. Във втората те нямаха проблеми срещу отбора на ДТГ „Д. Хадживасилев” - Свищов - 68:37 точки. Като най-добър реализатор на първенството се отличи исканата от „Левски“ Християна Тотева, отбелязала 52 точки в двете срещи. Хриси, която е съотборничка в БК „Чардафон-Орловец“ със съученичките си Десислава Понева (също наблюдавана от „сините“), Ренета Иванова, Стела Йовчева, Елица Изворова, Искра Димитрова, бе избрана за спортист номер едно на клуба за миналия сезон. С добрата си игра за победите в Троян допринесоха и Тихомира Станчева и Анита Върбанова. Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” ще се бори за медали на финалите на Ученически игри от 14.05 до 18.05 в Бургас.

Към началото