Важен е пътят не целта!

Нашите автори

Адрес 100 вести материали

Науката среща парламентите и регионите в Габрово на 16 ноември
Регионалното партньорство в интелигентната специализация, извеждането на науката като фактор за устойчивото развитие на териториите и иновативните решения в градските политики са основните теми на конференцията „Науката среща парламентите и регионите“, която ще се проведе в библиотеката на габровския Технически университет на 16 ноември 2017 г.
Antonio-Stankov-2016.jpg

Антонио Мирославов Станков

"Чардафон" спечели за пети път купа "Стефан Тодоров"

Габровският „Чардафон“ спечели 8-то поредно издание на турнира по баскетбол в памет на дългогодишния състезател, съдия и спортен деятел Стефан Тодоров, наричан от приятелите си Кеца.

Boiana-Pencheva.jpg

Бояна Пенчева Русева

Юношите на "Чардафон" Никола Пенев и Венцислав Митев - на практика във Франция

Възпитаниците на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ Никола Пенев и Венцислав Митев, които играят в юношите на БК „Чардафон“, са на двуседмична практика във Франция.

Цветан Тодоров: Школата на „Чардафон“ със сигурност има най-голям прогрес в последните години от всички градове в региона

което показва, че няма невъзнаграден труд, казва гардът, който дойде в БК "Чардафон" в края на лятото

Александър Христов: Имам куража да градя моята собствена мечта, не да работя за друга
За Александър Христов новата година ще започне с очакване за промяна. 17-годишният възпитаник на Математическата гимназия в Габрово и атакуващ гард на БК „Чардафон“ се готви да влезе в проекта за междукултурен обмен на Youth For Understanding. За около девет часа с полет от Истанбул до Йоханесбург Алекс ще замени зимата в Балкана с лятното слънце в Южна Африка, истинското си семейство с приемно, приятелите с приемен брат, почти връстник, а стрелбите под коша... те се отлагат за половин година, защото в най-южната част на втория по големина континент предпочитат овалната топка. Преди последните условности около пандемията да паднат и Александър да тръгне, разговаряме за програмата YFU (Младеж за разбирателство), за спорта, за гимназията и за куража да избереш собствен път.
Георги Глушков преизбран за трети мандат
Тревненецът Георги Глушков за трети пореден път бе избран за президент на Българска федерация "Баскетбол".
Десислава Павлова е новият президент на Лайънс клуб - Габрово
С благотворителна инициатива започва мандатът на новия президент на Лайънс клуб - Габрово Десислава Павлова.
Vela_lazarova.jpg

Вела Петкова Лазарова

Отборът на IBC спечели турнира "Христо Донков"
Приключи Петият международен баскетболен камп (IBC) в Габрово.
Владимир Искров: „Баскетболният камп в Габрово е най-големият и най-посещаваният в България”
Владимир Искров е старши треньор на националния отбор по баскетбол на колички и главен организатор на Международния баскетболен камп – Габрово 2021.
180 деца в петото издание на IBC
Петото издание на International Basketball Camp 2021 (IBC - Международен баскетболен лагер) след едногодишно прекъсване бе открит в неделя с химна на България в зала „Орловец”.
Дончо Дончев: “Баскетболът е игра, която много се харесва от децата”
    Дончо Дончев е роден в 1950 г. в Габрово (кв. Бичкиня). Израства в спортно семейство. Състезател и треньор по баскетбол. Учи в ТМЕТ “Д-р Никола Василиади” и ВМЕИ – Габрово. Завършва ВИФ (НСА), специалност “Баскетбол”. Изявен баскетболист като ученик и студент в Габрово и София. От 1981 г. е преподавател в ОУ “Христо Ботев” (кв. Бичкиня). 30 години е треньор по баскетбол. Работи с отбори: момчета и момичета (до 12 и до 14 г.) и кадетите на възродения БК “Чардафон-Орловец”. Той е единственият габровски баскетболист, отпреди възстановяването на баскетболния клуб (2009 г.), чиято спортна кариера започва и продължава в родния град.
Владимир Искров: „International Basketball Camp е най-големият лагер в България”

    Започна очакваното спортно събитие - IV международен баскетболен лагер - International Basketball Camp (IBC) Габрово`2019. По традиция в кампа са включени и турниритe „Христо Донков” и  Streetball 3 х 3. Ще участва и националният отбор на България по баскетбол с инвалидни колички, който се подготвя за предстоящото Европейско първенство в София.

Viktor Krushev.jpg

Виктор Кънчев Крушев

Баскетболен турнир в памет на Стефан Тодоров, Габрово с 2 победи
В Севлиево се проведе първият турнир в памет на Стефан Тодоров
Vlado Iskrov.jpg

Владимир Стефчов Искров

Баскетболен камп №1 в България се открива на 25 юли
Габрово, след едногодишно прекъсване заради пандемията, отново ще е домакин на най-големия баскетболен камп в България - International Basketball Camp, който тази година ще се проведе между 25 юли и 1 август.
Доц. Роглева: “Спортната психология помага на спортистите да разширят репертоара на психическите си
bgbasket.com

Специалист по психологическа подготовка ще бъде част от екипа на International basketball camp, който ще се проведе в Габрово от 15 до 23 август, съобщи главният организатор на тренировъчния лагер Владимир Искров.
Владимир Искров: „Развитието на личността е над успехите“
Треньорът, постигнал най-големите успехи в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, от средата на месеца е зад океана, където преминава обучение по Международната програма за подготовка на треньори по баскетбол, организирана в партньорство между Олимпийския комитет на САЩ, отдела "Олимпийска солидарност" на МОК, ФИБА, NCAA и университ
Gergana Haritonova.jpg

Гергана Александрова Харитонова

Шломо Бинямин: "Баскетболът изисква интелект, талант, труд, упоритост, последователност и концентрация"
ГЕРГАНА ХАРИТОНОВА

От понеделник на подготовка в Габрово е юношеският баскетболен отбор "Макаби" от Петах Тиква. Треньор на тима е един водещите специалисти в Израел - Шломо Бинямин, който има зад гърба си 37-годишна кариера като треньор, белязана с 22 шампионски титли.
IvanGosp-rgb.jpg

Иван Димитров Господинов

"Юношите" не удържаха "Дунав" - 60:71, Антонио доволен
Юношеският отбор на баскетболния "Чардафон" не успя да стигне до победата срещу гостуващия му "Дунав Русе", въпреки че бе равностоен на фаворита в мача от първенството на Елитна група "Изток"
"Чардафон" загуби с 35 точки в Русе, Станков - бесен
В безспорно най-слабия си мач за сезона мъжкият отбор на „Чардафон“ загуби с 35 точки разлика - 66:101, от „Дунав“ в Русе, в среща от деветия кръг на първенството на Българска баскетболна лига „А група Център“.
Ванеса Цветанова и Христо Вичев са номер едно в баскетболния „Чардафон"

Баскетболния "Чардвафон" за трети път отличи най-дзобрите си спортисти за годината

Антонио пак би родния "Видабаскет", този път с 58:56
За втори път през сезона младият наставник на "Чардафон" Антонио Станков се изправи срещу родния "Видабаскет" и за втори път реши мача в своя полза.
"Зограф" с убедителна победа над "Canes" при първото си домакинство
Nadjda-Tihova.jpg

Надежда Тодорова Тихова

Бренд Типтон: „Какво мисля за Габрово? Отнемаща дъха красота!“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Бренд Типтон е един от треньорите, работещи усилено с участници в тазгодишния Международен баскетболен камп, който се провежда в момента в Габрово. Сварихме го на баскетболното игрище в парк „Маркотея“ в 9,30 сутринта, но вече прегрял хем от интензивната тренировка, хем от горещото слънце в поредния прекалено топъл ден.
Дъстин Карер: „Харесва ми връзката, която успявам да създам между мен и играчите“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Дъстин Карер от САЩ е един от чуждестранните треньори, които учат на тънкостите на баскетболната игра участниците в Международния баскетболен камп в Габрово.
Денислав Коцев: „Точно тук, в Габрово е мястото за такива кампове“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Денислав Коцев – треньор на „Черно море - Тича“ в град Варна, е единият от авторитетните български треньори, участници в Международния баскетболен камп в Габрово, който се провежда през тази седмица.

Николай Колев Минков

Златна топка за Александър Александров

Георги Глушков награди ветерани на баскетбола от Габрово и Дряново