Важен е пътят не целта!

Нашите автори

100 вести

12-годишните на баскетболния „Чардафон" с 4 от 4

Победа на 12-годишни момиченца предизвика полемика за стойността на побадета

Адрес 100 вести материали

Науката среща парламентите и регионите в Габрово на 16 ноември
Регионалното партньорство в интелигентната специализация, извеждането на науката като фактор за устойчивото развитие на териториите и иновативните решения в градските политики са основните теми на конференцията „Науката среща парламентите и регионите“, която ще се проведе в библиотеката на габровския Технически университет на 16 ноември 2017 г.
Antonio-Stankov-2016.jpg

Антонио Мирославов Станков

Над 80 деца участваха в областния конкурс за детска рисунка „Аз обичам да спортувам“

Организатор бе детска градина "Радост"

"Чардафон" спечели за пети път купа "Стефан Тодоров"

Габровският „Чардафон“ спечели 8-то поредно издание на турнира по баскетбол в памет на дългогодишния състезател, съдия и спортен деятел Стефан Тодоров, наричан от приятелите си Кеца.

Boiana-Pencheva.jpg

Бояна Пенчева Русева

Сенегалци искат да играят за "Чардафон"

Двама двуметрови тийнейджъри от Сенегал се предложиха на баскетболния "чардафон"

Юношите на "Чардафон" Никола Пенев и Венцислав Митев - на практика във Франция

Възпитаниците на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ Никола Пенев и Венцислав Митев, които играят в юношите на БК „Чардафон“, са на двуседмична практика във Франция.

Цветан Тодоров: Школата на „Чардафон“ със сигурност има най-голям прогрес в последните години от всички градове в региона

което показва, че няма невъзнаграден труд, казва гардът, който дойде в БК "Чардафон" в края на лятото

Александър Христов: Имам куража да градя моята собствена мечта, не да работя за друга
За Александър Христов новата година ще започне с очакване за промяна. 17-годишният възпитаник на Математическата гимназия в Габрово и атакуващ гард на БК „Чардафон“ се готви да влезе в проекта за междукултурен обмен на Youth For Understanding. За около девет часа с полет от Истанбул до Йоханесбург Алекс ще замени зимата в Балкана с лятното слънце в Южна Африка, истинското си семейство с приемно, приятелите с приемен брат, почти връстник, а стрелбите под коша... те се отлагат за половин година, защото в най-южната част на втория по големина континент предпочитат овалната топка. Преди последните условности около пандемията да паднат и Александър да тръгне, разговаряме за програмата YFU (Младеж за разбирателство), за спорта, за гимназията и за куража да избереш собствен път.
Георги Глушков преизбран за трети мандат
Тревненецът Георги Глушков за трети пореден път бе избран за президент на Българска федерация "Баскетбол".
Vela_lazarova.jpg

Вела Петкова Лазарова

Отборът на IBC спечели турнира "Христо Донков"
Приключи Петият международен баскетболен камп (IBC) в Габрово.
Владимир Искров: „Баскетболният камп в Габрово е най-големият и най-посещаваният в България”
Владимир Искров е старши треньор на националния отбор по баскетбол на колички и главен организатор на Международния баскетболен камп – Габрово 2021.
180 деца в петото издание на IBC
Петото издание на International Basketball Camp 2021 (IBC - Международен баскетболен лагер) след едногодишно прекъсване бе открит в неделя с химна на България в зала „Орловец”.
Дончо Дончев: “Баскетболът е игра, която много се харесва от децата”
    Дончо Дончев е роден в 1950 г. в Габрово (кв. Бичкиня). Израства в спортно семейство. Състезател и треньор по баскетбол. Учи в ТМЕТ “Д-р Никола Василиади” и ВМЕИ – Габрово. Завършва ВИФ (НСА), специалност “Баскетбол”. Изявен баскетболист като ученик и студент в Габрово и София. От 1981 г. е преподавател в ОУ “Христо Ботев” (кв. Бичкиня). 30 години е треньор по баскетбол. Работи с отбори: момчета и момичета (до 12 и до 14 г.) и кадетите на възродения БК “Чардафон-Орловец”. Той е единственият габровски баскетболист, отпреди възстановяването на баскетболния клуб (2009 г.), чиято спортна кариера започва и продължава в родния град.
Владимир Искров: „International Basketball Camp е най-големият лагер в България”

    Започна очакваното спортно събитие - IV международен баскетболен лагер - International Basketball Camp (IBC) Габрово`2019. По традиция в кампа са включени и турниритe „Христо Донков” и  Streetball 3 х 3. Ще участва и националният отбор на България по баскетбол с инвалидни колички, който се подготвя за предстоящото Европейско първенство в София.

Viktor Krushev.jpg

Виктор Кънчев Крушев

Баскетболен турнир в памет на Стефан Тодоров, Габрово с 2 победи
В Севлиево се проведе първият турнир в памет на Стефан Тодоров
Vlado Iskrov.jpg

Владимир Стефчов Искров

Баскетболен камп №1 в България се открива на 25 юли
Габрово, след едногодишно прекъсване заради пандемията, отново ще е домакин на най-големия баскетболен камп в България - International Basketball Camp, който тази година ще се проведе между 25 юли и 1 август.
Доц. Роглева: “Спортната психология помага на спортистите да разширят репертоара на психическите си
bgbasket.com

Специалист по психологическа подготовка ще бъде част от екипа на International basketball camp, който ще се проведе в Габрово от 15 до 23 август, съобщи главният организатор на тренировъчния лагер Владимир Искров.
Владимир Искров: „Развитието на личността е над успехите“
Треньорът, постигнал най-големите успехи в историята на габровския баскетбол – Владимир Искров, от средата на месеца е зад океана, където преминава обучение по Международната програма за подготовка на треньори по баскетбол, организирана в партньорство между Олимпийския комитет на САЩ, отдела "Олимпийска солидарност" на МОК, ФИБА, NCAA и университ
Gergana Haritonova.jpg

Гергана Александрова Харитонова

Шломо Бинямин: "Баскетболът изисква интелект, талант, труд, упоритост, последователност и концентрация"
ГЕРГАНА ХАРИТОНОВА

От понеделник на подготовка в Габрово е юношеският баскетболен отбор "Макаби" от Петах Тиква. Треньор на тима е един водещите специалисти в Израел - Шломо Бинямин, който има зад гърба си 37-годишна кариера като треньор, белязана с 22 шампионски титли.
IvanGosp-rgb.jpg

Иван Димитров Господинов

Баскетбол вече се играе в Дряново, първи фестивал за момчета до 10 години в обновената зала
Първи турнир по баскетбол в спортна зала "Дряново"
„Зограф" устиска бронзовите медали, 57:49 срещу "Канес"
Договорът между "Чардафон" и "Зограф" донесе купа на Трявна
Чардафон с бронза след 72:61 над Видабаскет

Габровсккият баскетболен клуб е трети В ББЛ "А група Център" за втора поредна година

"Зограф" издъхна през второто полувреме

Тревненският "Зограф" загуби първия полуфинален плейоф от първенството на ББЛ "Б група Център", след като тотално изпусна въздуха през второто полувреме.

Количеството на „Чардафон" не стигна срещу „Дунав" - 60:65

"Чардафон" ще се бори за бронзовите медали в ББЛ "А група Център"

Nadjda-Tihova.jpg

Надежда Тодорова Тихова

Бренд Типтон: „Какво мисля за Габрово? Отнемаща дъха красота!“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Бренд Типтон е един от треньорите, работещи усилено с участници в тазгодишния Международен баскетболен камп, който се провежда в момента в Габрово. Сварихме го на баскетболното игрище в парк „Маркотея“ в 9,30 сутринта, но вече прегрял хем от интензивната тренировка, хем от горещото слънце в поредния прекалено топъл ден.
Дъстин Карер: „Харесва ми връзката, която успявам да създам между мен и играчите“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Дъстин Карер от САЩ е един от чуждестранните треньори, които учат на тънкостите на баскетболната игра участниците в Международния баскетболен камп в Габрово.
Денислав Коцев: „Точно тук, в Габрово е мястото за такива кампове“
НАДЕЖДА ТИХОВА

Денислав Коцев – треньор на „Черно море - Тича“ в град Варна, е единият от авторитетните български треньори, участници в Международния баскетболен камп в Габрово, който се провежда през тази седмица.