Важен е пътят не целта!

Юношите на "Чардафон" Никола Пенев и Венцислав Митев - на практика във Франция

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Nikola-Venci.jpg

Възпитаниците на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ Никола Пенев и Венцислав Митев, които играят в юношите на БК „Чардафон“, са на двуседмична практика във Франция.

Снимката пред Айфеловата кула с фланелки на отбора е поздрав за треньора Антонио Станков и момчетата от тима. Идеята да се снимаме със зелените екипи е да презентираме „Чардафон“ във Франция, каза вчера по телефона Никола Пенев (вляво на снимката).
Никола Пенев и Венцислав Митев, заедно с още трима ученици от ПТГ „Д-р Никола Василиади, в момента са в професионалното училище "Роза Паркс" в Ла Рош-сюр-Йон.
Практиката е във връзка с дейностите на габровския техникум по програма „Еразъм +“ и се води на английски език. Две от момчетата са от специалност „Автотранспортна техника“, три – от специалност „Мехатроника“. Ръководител на групата е инж. Косьо Христов.
Контактите между двете професионални гимназии имат около 12-годишна история. Ученици от Ла Рош-сюр-Йон бяха в България в края на 2010 година. Стажът на французите тогава беше дейност по европейската програма за мобилност „Леонардо да Винчи“. Втори път ученици от "Роза Паркс" дойдоха за 4 седмици точно преди 10 години и практикуваха в „Проектстрой – Петър Петров“, АМК, „Цератицит“ и „Импулс“.

 

 

 

 

Към началото