Важен е пътят не целта!

Два търновски отбора ще спорят за шампионската титла на НАЛБ-Северна България

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Stilijan_IMG_0135_940x627_742x495.JPG
Два отбора от Старата престолнина - воденият от бившия състезател на "Чардафон-Орловец" Стилиян Димитров "Велико Търново" и "Перестройка" ще спорят за първото място в първия шампионат на НАЛБ-Северна България.
Два отбора от Старата престолнина - воденият от бившия състезател на "Чардафон-Орловец" Стилиян Димитров "Велико Търново" и "Перестройка" ще спорят за първото място в първия шампионат на НАЛБ-Северна България. Вчера в габровската зала "Орловец" те надделяха срещу "Политехника"-София и срещу троянския "Ти ес ди сървисиз" съответно със 70:60 и 81:66. Това бяха трети срещи между полуфиналните двойки след разменени победи в предходните мачове.

"Перестройка" стигна почти без проблеми до успеха срещу считания за основен фаворит за първото място троянски отбор. След наплива на бивши играчи на "Чавдар" в началото на сезона, когато на резервната скамейка беше тясна да събере желаещите изява, в последните срещи тимът от града, събиращ Бели и Черни Осъм в Осъм, трудно събираше 6-7 човека. Това се оказа и решаващо във вчерашния двубой. След равенство - 18:18, в първата част, троянчани постепенно загубиха битката срещу по-младите, и по-многобройни, съперници - 10:24 и 16:21 в следващите две четвъртини. В последната момчетата от "Перестройка" върнаха оборотите, но и това им стигна за убедителното 81:66.

Далеч по-напрегната, изпълнена със сблъсъци, които на моменти преминаваха границата на спортменството, бе другата среща - "Велико Търново" - Политехника". И тук габровското участие бе осезаемо - отборът на символичните гости бе воден от младия татко Владимир Искров, влязъл в тази роля на 27 май с раждането на дъщеричката му Миа. Той беше начело на мъжкия, младежкия и юношенския отбори на БК "Чардафон-Орловец" в продължения на два сезона, през втория от които спечели бронзови медали при момчетата до 21 години и сребърни с по-малките - до 19. Лидер на тима пък е габровецът Орлин Атанасов.

"Политехника", не за първи път през този сезон, проспаха началото на срещата. След 17:0 и 24:2 първата част завърши 24:6 за Велико Търново. Искров и компания бяха на път да обърнат мача след силна втора част - 20:7. През третата и четвъртата те на два пъти намаляваха пасива до 6-7 точки, но грешки на състезатели, а и на съдии, направиха сравнително спокойни последните една-две минути на мача, в който на няколко пъти едва не се стигна до саморазправа между отборите.

В плейоф, в който също се играе до две победи, "Велико Търново" и "Перестройка" ще излъчат победителя в Националната аматьорска лига по баскетбол - Северна България, който ще участва на финалите на НАЛБ.



Снимка: Бившият състезател на БК "Чардафон-Орловец" Стилиян Димитров - играещ треньор, №14, е на път да спецели със свояй "Велико Търново" шамзпионата на НАЛБ-Северна България
Към началото