Важен е пътят не целта!

Варненският "Шоутайм" спечели нокаут турнира

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Showtime-Shampion_940x661_742x522.jpg
"Шоутайм" спечели първият нокаут турнир за аматьори, организиран от Българско баскетболно общество в партньорство с Община Габрово. В решителния мач за златните медали варненският тим се наложи много трудно на софийския "Брикс" със 76:70. Срещата бе изпълнена с много обрати.
"Шоутайм" спечели първият нокаут турнир за аматьори, организиран от Българско баскетболно общество в партньорство с Община Габрово. В решителния мач за златните медали варненският тим се наложи много трудно на софийския "Брикс" със 76:70. Срещата бе изпълнена с много обрати. На моменти единият отбор се откъсваше напред и когато изглеждаше, че противникът се е пречупил, ситуацията се завърташе на 180 градуса.

В известна степен мачът бе и битка между лидерите на двата отбора - Антон Диков от "Шоутайм" и капитанът на "Брикс" Ивайло Константинов. Двамата единствени удържаха по 40 минути на терена. Антон завърши с 29 точки, 5 борби и една асистенция, Ивайло пък постигна дабъл-дабъл, реализирайки 22 точки, 10 борби и 5 асистенции. Тримата съдии, начело с бившия международен арбитър Марин Механджиев, на моменти трудно удържаха, но все пак успяха да се справят с нервната среща, сблъсъците в която на моменти бяха над границата на фала. За репликиране на съдийско отсъждане дори бе отстранен състезател на "Шоутайм", който в крайна сметка не се оказа решаващо за победата.

При общо-взето равните показатели, решаващ за победата на варненци се оказа по-точният им мерник от зоната на трите точки - те реализираха 10 тройки, 7 от които Антон Диков, при 2 от съперниците им.

Бронзовите медали в ББО-турнира завоюва "София-Лайънс", надделял относително леко срещу водения от бившия състезател на "Чардафон-Орловец" Стилиян Димитров отбор на "Велико Търново". Стилиян завърши срещата с 19 точки и 8 борби, но неговите усилия не се оказаха достатъчни, след като слаба форма в срещата показаха юношите на търновския "Етър 49", между които и доскорошния национал Евгени Василев, които в завършилия сезон на НАЛБ бяха "виновници" за спечелване на първото място в район Централна България.

Медалите и купите на първите три отбора бяха връчени от зам.-кмета на Община Габрово Нела Рачевиц, която увери участниците, че ще имат безусловната подкрепа на местната управа, стига ББО да реши следващото издание на турнира да е пак в Габрово. Че ще е зад идеята декларираха и основните спонсори на турнира - "УЕБ Академи" и "БГО Софтуер", представени от чаровната председателка на фондация от "Любов към България" Ивелина Пелтешка. Тя, подпомагана от легендата Георги Панов, връчи и индивидуалните награди. Приза за най-много откраднати топки спечели Георги Михайлов от "Шоутайм", очаквано за най-добър подавач бе определен Ивайло Константинов от "Брикс". Валери Ассев от "София Лайънс" получи плакета за най-добър борец под кошовете, Александър Иванов от "Шоутайм" си тръгна за Варна с две отличия - за топреализатор и MVP на турнира.

Сашо и съотборниците му, след две седмици отново ще са в Габрово. "Шоутайм" получи покана да участва в традиционния турнир за Купата "Христо Донков", организиран от Община Габрово и БК "Чардафон-Орловец". Надпреварата ще е от 4-ти до 6-ти септември и е посветена на Съединението на България, за чието осъществяване с основен принос е патрона на отбора - Продан Тишков - Чардафон. Тази година, благодарение на съдействието на ББО и Орлин Атанасов, надпреварата ще е международна. Битката ще е между отбори от Украйна и Сърбия, сборен тим на ББО, "Чавдар" - Троян - като последен носител на Купата, "Шоутайм" и местен отбор, който ще участва в предстоящия сезон на Националната аматьорска лига по баскетбол от името и с подкрепата на Технически университет - Габрово.

Към началото