Важен е пътят не целта!

12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ с две победи в Севлиево

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/20161030_142317_940x529_742x418.jpg
12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха по впечатляващ начин в шампионата по баскетбол на зона „Мизия“, първите два кръга от който се изиграха вчера в зала „Дан Колов“ в Севлиево.
12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха по впечатляващ начин в шампионата по баскетбол на зона „Мизия“, първите два кръга от който се изиграха вчера в зала „Дан Колов“ в Севлиево. В тази възрастова група през миналия сезон габровският тим зае престижното шесто място в България и очевидно, че има възможност да превърне успеха в традиция. В девическото направление Габрово и Севлиево работиха заедно 5 години, но преди месец-два родители и треньори от Севлиево решиха, че сами ще постигнат повече и възродиха местния „Раковски“.

Така в зала „Дан Колов“ едни срещу други застанаха и доскорошни съотборнички, а от трибуните за домакините съпреживява работилият 5 години и постигнал добри резултати като наставник в „Чардафон-Орловец“ Павел Калчев. Габровки, водени от Галя Илиева и Анита Крушева, в първата си среща леко се справиха с отбора на новия му клуб - „Раковски“, с 52:8. Те дръпнаха в първата част с 12:0, във втората забавиха темпото – 4:2, за да приключат срещата с настроение – 16:6 в третата и 10:0 в заключителната четвъртина. Над всички в тази среща бе Стела Симеонова, която се отличи и в борбата под коша и като реализатор – 20 точки. С 14 завърши Никол Николова.

Двете пак бяха водещите състезателки на ЧАО и срещу сборния отбор на Великотърновска област, играещ под името на „Росица“ (Поликраище). Срещата приключи 58:13 за подопечните на Галя Илиева – 16:6, 12:0, 4:7, 26:0, като 20-точковата граница този път стигна Никол. Стела остана „само“ с 18, 10 наниза Стефани Григорова, а 8 – Стела Танчева.

След турнира Галя Илиева сподели, че е доволна от целия отбор, най-вече от старанието и себераздаването на момичетата. Все пак тя специално отличи демонстрираното от Стела Симеонова и Никол, от работата на гарда Виктория Богданова и добрата игра в защита на Александра Дерменджиева и Яница Янкова и Стефани Григорова.

„Чардафон-Орловец“ игра в състав: Александра Дерменджиева, Бояна Проданова, Велизара Върбанова, Лора Илиева, Никол Николова, Силвия Терзиева, Стела Танчева, Стела Симеонова, Стефани Григорова, Христиана Пенковска, Виктория Богданова, Яница Янкова.
Към началото