Важен е пътят не целта!

„Чардафон-Орловец“ начело в зона „Добруджа“

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/20161120_130404_940x529_742x418.jpg
Кадетките на БК „Чардафон-Орловец“ оглавиха еднолично класирането на зона „Добружда“, група „Б“, по баскетбол след изиграването на срещите от първия кръг, който се състоя в неделя в Генерал Тошево.
Кадетките на БК „Чардафон-Орловец“ оглавиха еднолично класирането на зона „Добружда“, група „Б“, по баскетбол след изиграването на срещите от първия кръг, който се състоя в неделя в Генерал Тошево. Водените от Анита и Виктор Крушеви момичета, болшинството от които се състезават в по-долната възрастова група – до 14 години, просто разпиляха съперничките си със всеотдайна, тактически вярно изградена игра. В първата си среща те срещнаха „Преслав“ от Велики Преслав - клуб, срещу който тимове на Габрово са брали ядове преди години. Този път момичетата от прастарата престолнина не получиха много шансове да повдигнат самочувствието си. Водените от Лора Янчева – една от единствените две кадетки в състава – заедно с Магдалина Дамянова, близначката на Лора – Йоана бе с отбора, но не игра поради лекарска забрана, състезателки на „Чардафон-Орловец“ убиха всякаква интрига в мача, завършвайки полувремето на нула – 14:0 в първата част и 8:6 във втората.

Въпреки че до края на срещата Анита Крушева даде възможност за изява на момичета с по-малко игрово време, статуквото на терена не се промени – 4:4 и 8:6 в заглючителната четвърт и 31:10 за „Чардафон-Орловец“ срещу отбор, който имаше аспирации към първото място. Преславки доказаха, че не са за подценяване в другата си среща, в която с относителна лекота надделяха над водения от Десислава Топчова варненски „Стар баскет“ с 51:34. Деси е съпруга на легендарния сръбски център, играл за „Спартак“ (Плевен) и „Черно море“ (Варна) Саша Топчов, който през 2012-та и 2013-та направи успешен баскетболен камп в Трявна. Долу-горе по това време той създаде и „Стар баскет“, в който тренират над 200 деца.

Окрилени след успеха в първата среща, габровки просто нямаха удържане във втората. Срещу „Ънстопабъл“ - Добрич (победил „Лудогорец“- Разград с 48:28), се развихри 14-годишната Гергана Минчева, която наниза 21 точки. Близко до нея бе и Лора Янчева – 18, Магдалина Дамянова завърши с 5. Сред срещата Анита Крушева специално отличи и Екатерина Христова и Дороти Ботева, впечатлили особено с играта си в защита и борбата под двата коша.

„Чардафон-Орловец“ бе в състав: гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Мария Богданова, Ренета Тодорова, Микаел Николова, Невена Младенова, Йоана Янчева, Моника Цонева.





Към началото