Важен е пътят не целта!

Антонио – отново шампион на 3x3

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Antonio_Stankov_2016-7075.jpg


За втора поредна година младият треньор от БК „Чардафон-Орловец“ извоюва шампионската титла на студентското първенство по баскетбол 3х3. Шестото издание на държавния университетски шампионат, който е включен включен в календара на ФИБА Баскетбол 3Х3, се проведе от 16 до 18 март в Шумен.


За втора поредна година младият треньор от БК „Чардафон-Орловец“ извоюва шампионската титла на студентското първенство по баскетбол 3х3. Шестото издание на държавния университетски шампионат, който е включен включен в календара на ФИБА Баскетбол 3Х3, се проведе от 16 до 18 март в Шумен. Организатори бяха Асоциацията за университетски спорт „Академик” и Българската федерация по баскетбол, а домакин на проявата - Шуменският унинверситет „Епископ Константин Преславски”.
В зала „Младост“ на учебното заведение за титлите спориха 12 отбора при мъжете и 7 при жените. Антонио игра за тима на Великотърновския университет, където той взе бакалавърска степен и трупа знания за магистър. Заедно с Антон Диков, Евгени Иванов и Константин Тодоров, той попадна в група „А“, където безпроблемно стигна до 5 победи – 15:11 срещу УНСС-София, 15:8 – срещу Плевен, 15:11 срещу домакините от Шумен, и два поредни успех с по 15:8 срещу студенти от Русе и Пловдив. На четвъртфиналите Станков, който води момчета до 14 години на БК „Чардафон-Орловец“ и е играещ треньор на мъжкия тим, заедно със своите съотборници не остави никакви шансове на софийския Технически университет – 15:7, след което взе инфарктна победа над Пловдив с 15:14.
На финала тимът на ВТУ с лекота отново надигра Шумен – този път с 15:6.
Успехът осигури място на водени от Антонио тим участие в Европейското студентско първенство по баскетбол 3х3, което ще се проведе в края на юни в Сплит.

Към началото