Важен е пътят не целта!

Техническият с победа над „Чавдар“ в Троян

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Muje_2016_2017_Antonio_940x689_742x544.jpg
Победа с 69:61 срещу „Чавдар“ извоюва Техническият университет в първия четвъртфинален плейоф от шампионата на Националната аматьорска баскетболна лига – Център, игран в събота в Троян.
Победа с 69:61 срещу „Чавдар“ извоюва Техническият университет в първия четвъртфинален плейоф от шампионата на Националната аматьорска баскетболна лига – Център, игран в събота в Троян. През тази година мъжкият тим на „Чардафон-Орловец“ се състезава от името на местния ВУЗ заради подкрепата, която оказва на развитието на може би най-красивата игра с топка ректорът проф. Райчо Иларионов. Отборът, в който една трета от състезателите са на кадетска възраст – до 16 години, започна колебливо сезона, но след завръщането на играещия треньор Антонио Станков – през есента той игра професионално за „Шумен“, изведнъж започна да реди успех след успех – 4 победи в 5 мача.

Тази тенденция се запази и в събота на негостоприемния терен в Троян. Баскетболният клуб „Чавдар“, активно подпомаган от местната Община, от десетилетия има полупрофесионален отбор в „А“ група, многократен медалист е и носител на Купата на баскетболната втора лига. Той е двукратен носител и на Купата на Община Габрово „Христо Донков“, а негови възпитаници сега са в основата на баскетболния гигант „Балкан“ (Ботевград). Това обаче не стресна габровци, които бяха на път да откажат съперника си в първата част, когато поведоха с 16:0. Домакините се върнаха в играта през втората, когато Антонио реши да позавърти състава, за да даде отдих на титулярите. „Чавдар“-ци нанизаха 19 точки срещу само 5 на техните противници и на полувремето изоставаха минимално - с две точки – 29:31.

Габровските „студенти“ започнаха третата част, както и първата – с бързи контраатаки и точна стрелба и преди последната четвърт си бяха осигурили комфортен аванс от 11 точки – 51:40.

Над всички от победителите бе играещият треньор Антонио Станков, завършил срещата с 28 точки, коефицент за ефективност 23. Антонио, както и неговия състудент Георги Арихтев, бе на терена кръгло 40 минути. Георги вкара 15 точки, но спечели 12 отскочили топки, с което надмина най-добрия борец под кошовете от габровци – Дисислав Дончев, записал в тази среща 8, както и 9 точки.

Трима кадети бяха в състава на Техническия университет. Цветомир Минев успя да се разпише за малкото време, което беше на терена – само 3 минути, заради получена травма. Кирил Кирилов добре се вписа в играта на контраатака – 7 точки. Най-много суперлативи от треньора обаче получи Димитър Тодоров, отбелязал само 2 точки, но блеснал в игра в защита.

Очевидно успехът в Троян не задоволи гладът за победи на Антонио, защото вчера, в контролна среща, играна в Габрово, победи с момчетата на „Чардафон-Орловец“ до 14 години „Горна Оряховица“ с 64:41. Контролата бе част от подготовката на тима за участие в междузоналната фаза от шампионата.

В "Технически университет" игра в състав: Кирил Кирилов, Антонио Станков, Димитър Тодоров, Борислав Ганчев, Христо Маринов, Цветомир Минев, Иван Александров, Георги Арихтев, Дисислав Дончев.
Към началото