Важен е пътят не целта!

Кадетките на „Чардафон-Орловец“ с две победи, Крушев – недоволен

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/kadetki_Preslav_20170319_940x705_742x557.jpg
Две победи в последните си две срещи от шампионата на Североизточната конференция по баскетбол постигнаха кадетките на „Чардафон-Орловец“, но си изявите си не задоволиха треньора си Виктор Крушев. „Предпочитам красива загуба, не и грозна победа – сподели наставникът. - Доволен съм единствено от Екатерина Христова.
Две победи в последните си две срещи от шампионата на Североизточната конференция по баскетбол постигнаха кадетките на „Чардафон-Орловец“, но си изявите си не задоволиха треньора си Виктор Крушев. „Предпочитам красива загуба, не и грозна победа – сподели наставникът. - Доволен съм единствено от Екатерина Христова. В първото полувреме срещу „Вихър“ момичетата показаха това, което могат, играта, която искам да видя – с комбинации, бързи подавания, точни завършвания. Поведохме с 20 точки, а накрая бяхме напред само с 3 и трябваше да треперим. Защото тръгнаха да се надиграват индивидуално, всяка искаше да покаже себе си, а не играеше за отбора. Бихме, защото физически имаме преимущество, а не защото играхме по-добре.“

Срещу основния си съперник за първото място в групата в неделя в Преслав габровки натрупаха солиден аванс след 14:9 в първата и 18:5 във втората част. Следващите две бяха загубени с 11:17 и 13:18 поради причините, посочени от Крушев. Реализатор номер едно за габровки в този мач бе Йоана Янчева, близначката й Лора завърши с 8, Гергана Минчева – с 11.

Габровските кадетки не създадоха поводи за радост на своя треньор и в срещата си срещу „Светкавица“ (Търговище), който се яви без двете си най-силни състезателки. Кадетките на „Чардафон-Орловец“ през този сезон имат една единствена загуба – именно срещу „Светкавица“ след скандално съдийство в Търговище. Тогава, за да докарат мача до продължения и победа с 56:54 за домакините, т. нар. арбитри изгониха цялата основна петица н „Чардафон-Орловец“ в последната част. Наистина, те стигнаха до лесен успех с 62:36, но пак залагайки на индивидуалната игра. Статистически по този показател най-добра в тази среща бе Гергана Минчева – 14 точки, Магдалена Дамянова – 12, Йоана и Микаела Николова – по 9. Крушев обаче пак отличи единствено Екатерина Христова, завършила срещата с 3 точки. „Раздаде се напълно в защита – оцени наставникът. - Като седна в колата и веднага заспа – толкова бе изтощена.“

Кадетките на „Чардафон-Орловец“, повечето от момичетата са на възраст до 14 години, завършиха есенния сезон на първо място в група „Б“ на обединената зона „Добруджа“ с 4 победи от 4 мача, но въпреки това бяха изпратени да играят в група от 4-то до 7-мо място на Североизточната конференция. С двете си победи в Преслав те категорично спечелиха първото място в нея, но ще чакат решението на БФ „Баскетбол“ дали ще имат право да играят в следващата фаза на шампионата. Предполъга се, че отговорът ще е положителен.

В Преслав "Чардофон-Орловец" игра в състав: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина Христова, Магдалина Дамянова, Йоана Янчева, Невена Младенова, Мария Богданова, Марина Стоянова, Моника Цонева, Ренета Тодорова, Микаела Николова.
Към началото