Важен е пътят не целта!

Владо тръгва с инвалидите за Гърция

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/bukovi gori_600x359_600x359.jpg
Иван Димитров

Владимир Искров, основният организатор на Международния баскетболен камп в Габрово, който бе закрит в събота, днес тръгва за Гърция с националния отбор по баскетбол в инвалидни колички.
Иван Димитров

Владимир Искров, основният организатор на Международния баскетболен камп в Габрово, който бе закрит в събота, днес тръгва за Гърция с националния отбор по баскетбол в инвалидни колички. Владо е един от селекционерите на отбора, а идеолозите за развитие на този спорт в България са други двама габровци – Росица и Кръстю Църови, и двамата професори в Националната спортна академия. В събота те бяха в Габрово – за поредния демонстративен мач. Преди последната среща на IBC, българските национали, селектирани от четири клуба – от София, Варна и Бургас, успяха да впечатлят публиката със своите умения. Изпълненията им бяха толкова атрактивни, че националният отбор на Чехия, който го чакаше дълъг път с автобус до дома, остана в залата, за да аплодира спортистите с увреждания.

За 20 минути двата тима вкараха по двайсетина точки, демонстрирайки завидно точна стрелба. Отличиха се капитанът Ивайло Петров – бивш шампион на България по бокс и кикбокс, както и Николай Ваклинов, подвизавал се преди увредилото го произшествие край волейболната мрежа. Той спечели и специалната награда най-атрактивен играч в мача, която бе определена чрез аплодисментите на публиката. Ники спечели сърцата на зрителите с 2 тройки и с три последователни успешни опита от линията за изпълнение на наказателни нарушения.

Мачът в Габрово и тренировката след това бе част от подготовката на отбора за първия му международен турнир. Утре и в сряда, водените от Владо Искров и Илко Илиев момчета ще премерят сили с отборите на Гърция и Кипър на турнир в Комотини.
Към началото