Важен е пътят не целта!

Девойките на "Чардафон" с 2 победи Търговище

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Devoiki-Turgoviste-19012019.jpg

Нови две победи извоюваха девойките на баскетболен клуб "Чардафон" в подновеното първенство на обединената зона "Добруджа-Мизия". Габровки, които са сигурни участнички в междурегионалната фаза на шампионата, играят в условната група за разпределение на местата от 4-то до 10-то, за да се избягнат предългите пътувания до Варна и Силистра.

    В събота в Търговище момичетата на треньорите Анита и Виктор Крушеви бяха безапелационни срещу опонентките си от "Лудогорец" (Разград) - 74:21, и "Ънстопабъл" (Добрич) - 83:12. При това и в двата мача наставниците дадоха повече възможност за изява на момичетата извън стартовата петица. Решението им не бе прието възторжено от лидерките на тима, но те приеха аргументите на треньорите си, че отборът ще може да се бори с най-добрите, само ако има дълга скамейка с равностойни състезателки.
    Точно колективизмът в играта, и в двете срещи, бе оценен от Виктор Крушев, който отказа да отличи някои от своите подопечни. Факт е, че и и в двата мача сред кошмайсторките се записаха практически всички габровки. Естествено, титулярките пак вкараха повече - въпреки ограниченото време на терена. "Тези два отбора са твърде слаби, за да бъдат някакъв критерий" - е позицията на  Крушев, който довери, че е доволен от себераздаването на момичетата и спазването на тактическите указания. Срещу "Лудогорец" се проявила стара слабост - нереализирането на наказателните удари - само 33% са успешните. Срещу "Ънстопабъл" този показател е по-приличен - 67%. Някои момичета леко са върнали във формата, отбеляза наставникът, но пак отказа да назове имена - с повече хъс в тренировките ще наваксат за решаващите срещи - убеден е Крушев.
 Неравностойните съперници не дават достатъчно информация за анализ на наставниците на "Чардафон". Срещу "Лудогорец" за крайното 74:21 габровки надделяха в четирите части съответно 22:1, 24:6, 28:3, 9:2. Не по-различна бе ситуацията срещу Добрич - 34:5, 17:2, 10:9, 13:5.

"Чардафон" игра в състав:  Гергана Минчева (12 т. срещу "Лудогорец", 23 срещу "Ънстопабъл"), Лора Янчева (12, 15), Яница Дончева (8, 5), Екатерина Христова (6, 4), Дороти Ботева (0, 0), Магдалина Дамянова (5, 6),  Невена Младенова (4 , 2), Мария Богданова (5, 18), Йоана Янчева (10, 4), Моника Цонева (4, 2), Микаела Николова (7, 4)

Към началото