Важен е пътят не целта!

Девойките на "Чардафон" приключиха сезона с две победи

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Devoiki-2018-1-last.jpg
Вчера в Търговище възпитаничките на Виктор Крушев безпроблемно надделяха над домакините от "Светкавица" със 76:63 и на тревненския "Зограф" с 60:17. Така с 6 победи от 6 мача те заеха първото място в условната група "Б" на сформираната след Нова година обединена зона "Добруджа-Мизия" - за да се осигурят поне 10 срещи на всеки участващ в първенството на БФ "Баскетбол" тим. И двете срещи, особено срещу "Зограф", Крушев даде възможност за изява на момичета, записали по- малко минути през сезона. С изявите си повечето показаха, че "Чардафон" разполага с равностойна скамейка. 27:5, 6:6, 28:4 и 12:2 в отделните части срещу Трявна говорят за категоричното преимущество на победителките. Срещу "Светкавица" - тим, който преди месец в Габрово бе разбит с 40 точки разлика, възпитаничките на Крушев трябваше повече да се борят срещу безобразното, типично за Търговище, съдийство. Три основни състезателки - Лора Янчева, Мария Богданова, Микаела Николова бяха отстранени от игра за 5 лични нарушения, а националката Гергана Минчева успя да "оцелее" до края с 4. "При това тя не се раздава особено в защита - е оценката на Крушев. - Ако се научи да играе както трябва в защита, цена няма да има, но не разбира, че това е много важно." Общо 32 нарушения бяха свирени срещу "Чардафон", само 18 срещу "Светкавица". Всъщност, това съотношение не е толкова стряскащо, на фона на скандалното 37:10 при кадетите преди седмица в "Шумен" - в мач, завършил само с 4 точки в полза на домакините. Естествено, Виктор Крушев, бивш съдия национална категория, в Търговище вчера отнесе техническо - заради забележка след поредното странно отсъждане на т. нар. арбитри.

С най-голям принос за победата срещу тандемът съдии - "Светкавица" са лидерките в "Чардафон" - Гергана Минчева завърши с 24 точки, Микаела Николава с 21, Йоанна Янчева - с 16, близначката й Лора - с 12, толкова вкара и Магдалина Дамянова. С 11 точки Лора Янчева бе топреализаторът срещу "Зограф", срещу който общо 9 състезателки на "Чардафон" завършиха мача с актив.

Двете победи в Търговище извоюваха: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Невена Младенова, Мария Богданова, Цветозара Димитрова, Йоана Янчева, Моника Цонева, Микаела Николова.

Към началото