Важен е пътят не целта!

"Чардафон" с два отбора за ББЛ Купата

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Chao-Chavdar-17102020.jpg

С два отбора ще участва габровският "Чардафон" в поредното издание на турнира за Купата на Българската баскетболна лига.

 Засега 21 тима са изявили своите претенции да спорят за престижното отличие. Заради коронавируса надпреварата ще се проведе в няколко кръга. Първият - на 19-20 декември, ще е в новата "Арена Ботевград" и емблематичната зала "Георги Христов" в същия град. Имаше вариант този етап да е в Габрово, но предпочитанието е домакинът да разполага поне с две зали. В това отношение "Балкан" е без конкуренция. Състезанието е на турнирен принцип, директна елеминация - който победи, продължава!

Втория кръг е предвиден за 16-17 януари в гр. Ямбол, зала „Диана“.
В турнира имат право да се запишат всички отбори, които участват в първенството на ББЛ (А и Б група) за сезон 2020/2021. До този момент има 11 свободни места в схемата за Купата на ББЛ, сподели габровецът Орлин Атанасов, който е идеолог и главен организатор на ББЛ-формата на българския баскетбол. Записването приключва днес - 20 ноември 2020 г. Жребият ще бъде теглен на живо в предаването “Двоен дрибъл”, след края на записването.
"Чардафон" ще се включи с отбора, който играе в "А" група, по същество това са юношите на клуба, и от водения от Антонио Станков тим, лидер в класирането на "Б" група - Център.

Към началото