Важен е пътят не целта!

„Чардафон Б“ загуби от шампиона „Хебър“ за Купата на ББЛ

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Muje-hebur-Kupa.jpg
„Б“ отборът на „Чардафон“ отпадна от турнира за Купата на ББЛ след загуба на осминафиналите от шампиона на лигата „Хебър“ (Пазарджик).
Двубоят се игра в „Арена Ботевград“ и завърши при резултат 74:100 точки.

Съставът от Пазарджик очаквано доминираше в мача. Актуалният

носител на трофея за 2020-та спечели и четирите части, съответно със 17:23, 26:28, 18:25, 13:24.

Играещият треньор Антонио Станков беше най-резултатен за „Чардафон Б“ с 24 точки, 5 борби и една асистенция. „Бих казал, че това беше един добър мач за нас спрямо възможностите ни. Ние сме отбор от Б група все пак, а те - от А група. Момчета от Хебър имат доста опит заедно като отбор и здрави мачове в региона си. Нашите мачове в региона са и по-малко, и не са равностойни. Затова смятаме, че се справихме добре днес. Просто лош късмет в жребия бе за трета година поред да се паднем с шампиона. Поздравяваме отбора на Хебър за заслужената победа и им желаем успех напред в турнира“, коментира младият специалист.

 

Димитър Тодоров реализира 14 точки (5 борби, 3 асистенции), а с 11 борби се отличи Петър Митков. Георги Бързаков бе топреализатор за „Хебър“ с 26 точки, 8 асистенции и 7 борби. Бързаков е бивш състезател на "Чардафон", бронзов медалист с габровския тим при младежите от сезон 2013-2014 година.

 

 

 

Към началото