Важен е пътят не целта!

"Чардафон" с първа победа в "А" група Център-Юг

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Antonio-stankov-Chardafon-Perustiza.jpg
Първа победа в междузоналната фаза от първенството на "А" група - в случая зона Център-Юг, постигна габровският "Чардафон".

В неделя, в зала "Балканстрой" в Плевен, воденият от Антонио Станков тим относително лесно надделя над "Перущица" с 87:76, в отделните части 24:15, 26:24, 25:24, 12:13. С решаваща роля за успеха е младият наставник, който реши да влее малко дух на победител в своите възпитаници - до един в тийнейджърска възраст. Както "100 вести" многократно писа, следвайки своята дългогодишна политика, "Чардафон" играе в "А" и "Б" група при мъжете с юношески отбори, за да могат младите таланти да понатрупат опит.
Макар Център-Юг да минава за обединена зона, мачовете през пролетта са само между отбори, разеделени от Балкана. Това зачеркна възможностите "Чардафон" да трупа актив срещу преките си конкуренти - "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Чавдар" (Троян), а и минимизира броя на съперниците от неговия ранг до два - "Академик" (Пловдив), който също е представен само от юноши, и "Перущица". В срещите досега целта не бе постигната, според Станков - основно заради липса на самочувствие и недостатъчно добра форма на лидерите. Затова Антонио реши да се самоизключи от състава на "Чардафон", който в събота, в полуфинала на зона "Център" на "Б" група, победи "Чардафон-кидс" с 90:65, и да даде личен пример на своито подопечни срещу "Перущица". Урокът по себераздаване може да се оцени като пълна шестица. Антонио на косъм се размина с требъл. Той наниза 29 точки, спечели 10 борби, даде и 9 асистенции. Към този и без това впечатляващ актив трябва да се добавят 5-те откраднати топки и 9-те нарушения, извършени срещу него. Тези показатели автоматично го направиха играч на мача с 33 коефицент за ефективност. По-радващо в случая, че плътно зад него е капитанът Димитър Тодоров - 26 точки, 10 борби, 3 асситенции, коефицент 27.
Поради едни или други причини Станков не успя да сглоби пълен състав, но и деветимата състезатели, представяли "Чардафон" в Плевен, могат да бъдат доволни от своето представяне. Младите габровци успяха да постигнат паритет в борбата под двата коша срещу по-опитните си съперници - 47:46, 38:42 точки от близка стрелба, а по-всички останали компоненти бяха една идея по-добри. Бяха по-комбинативни - 18:10 асситенции, по-резултативни при контраатака - 30:11, и безкомпромисни в преките двубои - 30:23 лични нарушения.

Митко Тодоров отново напомни за големия си талант - 26 точки срещу "Перущица", 10 борби


С победата срещу "Перущица" "Чардафон" се изравни по точки с "Локомотив" (Горна Оряховица) и поведе с две на "Чавдар". Лидер в обединената зона е плевенският "Бавни и яросни", пълен с бивши, а и не толкова бивши звезди от Националната лига и доскорошната професионална "А" група. Най-младият в тази впечатляваща селекция е 200-сантиметровият възпитаник на "Черно море Тича" Александър Кръстев, който средно на мач нанизва по 16.7 точки. С 11.7 е пък бившият състезател на "Чардафон" от сезон 2013-2014 г. Александър Илиев (бронзови медали в Мадежката група, вицешампион при юношите), минал и през "Академик Лукойл". Безспорен лидер е Максим Генов - 22.4, но не се излага и Денислав Трифонов 14.2, също юношески вицешампион с "Чардафон-Орловец" от паметния сезон 2013-2014 г. с Владо Искров начело. За плевенчани се раздава и Константин Търновски - 7.2 т., учил крачките в родното Габрово.
Следващият мач на "Чардафон" в "А" група Център-Юг  е срещу втория в класирането - "Берое А". Мачът ще е на 9 май в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас.

Съперник на Антонио Станков и неговия тим във финала на зона "Център" в "Б" група пък ще е плевенският "Предаторс".
Успехът срещу "Перущица" постигнаха: Крум Ахилей (коеф. за ефективност 1, борби 0, асистенции 0, точки 3), Красимир Александров(7, 4, 1, 7), Боримир Алексиев(13, 6, 2, 11), Христо Саркизов(7, 2, 2, 5), Мартин Миланов(6, 9, 0, 3), Цветомир Минев(4, 0, 1, 3), Антонио Станков(33, 10, 9, 29), Андреан Деков(1, 3, 0, 0), Димитър Тодоров(27, 10, 3, 26).

Към началото