Важен е пътят не целта!

И трите отбора на „Чардафон“ в ББЛ ще спорят за медали

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/FB_IMG_1619434858406.jpg
И трите отбора на ОБК „Чардафон“, участващи в първенството на ББЛ в „А“ и „Б“ група - зона „Център“, ще се борят за медали.

И трите отбора на ОБК „Чардафон“, участващи в първенството на ББЛ в „А“ и „Б“ група - зона „Център“, ще се борят за медали. Тази събота, 29 май, от 14:00 часа състава на „Чардафон Кидс“ ще спори за бронзовите отличия в „Б“ група - зона „Център“ с „Борисов студио“ (Свищов). В редовния сезон малките лъвчета на треньора Антонио Станков на два пъти надиграха този съперник. И двата мача се състояха в зала „Ивайло“ във Велико Търново, която ще бъда домакин и на предстоящия двубой. Веднага след тази среща, от 16.00 часа, ще започне финала на ББЛ „Б“ група - зона „Център“, в който „Б“ отборът на „Чардафон“ ще се бори за златните отличия със състава на „Предаторс“ (Плевен). И в тази двойка предимството е на страната на габровските баскетболисти, който записаха две убедителни победи над плевенчани по пътя си към първото място в редовния сезон.
Следващата неделя, 6 юни, в град Плевен за медали ще се бори и „А“ отбора на „Чардафон“. Селекцията на Антонио Станков ще спори за бронзовите отличия в първенството на ББЛ „А“ група - зона „Център“ със състава на „Чавдар“ Троян.
Любителите на баскетболната игра, които желаят да подкрепят момчетата на „Чардафон“ тази събота във Велико Търново, ще могат да пътуват безплатно с отбора. Клубът е ангажирал голям автобус, който ще потегли в 12 часа от спортна зала „Орловец
„Ще се радвам повече хора да дойдат и подкрепят децата на Габрово. Те го заслужават! - призова треньорът на момчетата Антонио Станков - „След този тежък сезон успяхме отново да стигнем до финал, а с два отбора да играем за бронзови медали. Целта, която си поставих аз като треньор за отбора ни в „А“ група, беше да стигнем до мача за първото място, но на полуфинала срещнахме силния и опитен състав на „Бавни и яростни“ (Плевен), който охлади амбициите ни. Загубихме и двата полуфинални двубоя, но съм много доволен от здравата битка, която децата направиха срещу тези големи и обиграни мъже. Играхме добре, просто опитът надделя в тези срещи. Сега гледаме към предстоящите три мача и искрено се надявам да излезем от тях като победители“, допълни младият баскетболен специалист.

Към началото