Важен е пътят не целта!

Летящ старт за юношите на ОБК „Чардафон“ в Елитната група-Изток

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/CHAO-DELFIN-40.JPG
Юношите до 19 години на ОБК „Чардафон“ започнаха с победа участието си в Елитната група - Изток.

В двубой от 2-ри кръг възпитаниците на Антонио Станков надиграха в зала „Орловец“ гостуващия тим на „Делфин“ (Бургас) с 85:68
„Чардафон“ изигра добър мач и заслужено спечели двете точки срещу състава на „Делфин“, който в първия кръг победи старозагорския „Берое“ със 76:55. Габровските баскетболисти бяха леко колебливи в първата четвърт. Бургазлии поведоха с 2:7 и 11:15, но „Чардафон“ все пак успя да измъкне частта с великолепна тройка на капитана Виктор Ангелов със сирената за 18:15. Отборът на „Делфин“ започна вторите 10 минути с 0:6 и отново за кратко поведе. „Чардафон“ изравни с нова тройка, този път на Краси Александров, след което пое контрола върху играта и до края не изпусна лидерството. След 22:15, двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 40:30. Третата и четвъртата част също отидоха в актива на габровския тим, съответно 24:21 и 21:17, за изразителната крайна победа със 17 точки разлика - 86:68.
„Много съм щастлив от представянето ни в мача. Желанието ми беше да излезем с много енергия и хъс, и момчетата го изпълниха. Страхотен мач в нападение за отбора ни. В защита - също, но има там какво още да работим, за да подобрим повече играта си, особено в борбата под коша и слабата страна. Най-важното е, че играхме като отбор и това ме прави щастлив“, коментира след срещата Антонио Станков.
Боримир Алексиев реализира 24 точки за победата, Андреан Деков - 16 т., Александър Христов - 10 т., Добромир Добрев, Мартин Миланов и Христо Саркизов вкараха по 7т., Краси Александров, Николай Георгиев и Виктор Ангелов - по 5 т.
В Елитна група - Изток при юношите до 19 години са още отборите на „Черно море-Тича“ (Варна), „Тунджа“ (Ямбол), „Дунав“ (Русе), „Берое“ (Стара Загора) и „Черноморец“ (Бургас). В третия кръг „Чардафон“ ще гостува на „Дунав“. Мачът в Русе е на 7-ми ноември.

Към началото