Важен е пътят не целта!

"Зограф" и Джордъна дебютират срещу "Гочита" в събота

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Sograf-tryavna.jpg

Съставът на "Зограф" се попълва със състезатели от габровския клуб

В събота в зала „Ивайло“ във Велико Търново в 15.00 часа дебют в Българска баскетболна лига „Б група Център“ ще направи тревненският „Зограф“. Първи съперник ще му бъде „Гочита“ - име, зад което се крие местният „Етър“. За медалите в тази зона ще се борят още шампионът от миналата година „Дрийм тийм“ (Троян), Canes (Плевен), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Ударникъ“ (Велико Търново). „Зограф“, по договор между двата клуба, е съставен изцяло от играчи на „Чардафон“, който преди две години беше шампион, а миналия сезон стигна до второто място в това ниво на българския баскетбол. В тима са тревненците Теодор Върбанов - част от „А“ отбора на „Чардафон“ през последните години, Искрен Колев, Калоян Бонев.
Съставът се попълва със състезатели от габровския клуб, начело с Димитър Тодоров. Последният може и да пропусне мача, защото все още се чака разрешение от Италия, където той игра през пролетта в тамошната трета лига. Затова пък в състава са опитните Цветомир Минев, Цветослав Митев, Крум Ахилей.
В „Ивайло“ ще има още един дебют - на Стефан Иванов, но вече на треньорската скамейка. Джордъна, както го наричат приятелите му, има 71 мача за кадети, юноши, младежи и мъже на „Чардафон“, в които е реализирал 412 точки. Има регистрирани, само при младежи и мъже, където се води пълна статистика, 25 борби, 3 чадъра, 10 откраднати топки и 5 асистенции. Той е състезател номер едно на „Чардафон“ за сезон 2013-2014 година, когато спечели и вицешампионската титла при юношите и бронзови медали при младежите. Стефан от година учи тънкостите на треньорската професия под наставничеството на Антонио Станков, който в Търново ще му е само помощник. Двамата са амбицирани „Зограф“ да стигне до мач за титлата в зоната, което ще гарантира и класиране за националните финали, където за златните медали ще се борят 8-те най-добри отбора в България.


В тимовия лист за мача с „Гочита“ Стефан Иванов е записал: Крум Ахилей, Николай Василев, Валери Пейков, Теодор Върбанов, Красимир Александров, Димитър Тодоров, Цветослав Митев, Александър Стефанов, Николай Николов, Калоян Благоев, Пламен Илиев, Искрен Колев.

Към началото