Важен е пътят не целта!

"Чардафон" загуби инфарктно от "Дунав" в най-мъжкия мач на "А" група

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/314504606-628507939037405-2676430224319749732-n.jpg

След две поредни победи "Чардафон" допусна първа загуба в първенството на ББЛ "А група Център"

"Чардафон" загуби инфарктно домакинския си мач срещу "Дунав Русе 2016" с 83:86 в последните секунди на продължението. Срещата от четвъртия кръг на ББЛ "А група Център" се игра снощи в спортна зала "Орловец" в Габрово.
Гостите, водени от опитния Руслан Русев и неудържимия играещ треньор Николай Николов - 54:08 минути на терена, 34 точки, очакваха лесна победа. Домакините, въпреки двата убедителни успеха на старта, изглеждаха уязвими, защото наставникът им Антонио Станков не можеше да разчита на четирима титуляри - на братята Ростислав и Манол Тончеви, както и на Калоян Колчев и двуметровия Мартин Миланов. Само 8 състезатели бяха вписани в стартовия списък, от тях Боримир Алексиев - спортист № 1 за клуба в мъжкото направление за миналия сезон, очевидно не се чувстваше добре, но и той бе принуден да изиграе някоя и друга минута.
Началото бе според предварителните прогнози.

"Дунав" започна уверено и планомерно увеличаваше преднината си. Откъслечни прояви на "Чардафон"-ци вдъхваха кураж в ентусиазираната публика, но след първите 10 минути положението изглеждаше отчайващо - 10:22. Тогава Антонио, който бе решил през този сезон да се концентрира само върху треньорските си задължения, влезе на терена. Появата му очевидно успокои момчетата и те заиграха много по-уверено, особено в защита. С наставническите функции вещо се зае Мариян Костадинов - шампион с ЦСКА отпреди години, който трябваше да поддържа свежест в отбора въпреки късата скамейка.
Оттук нататък ситуацията се промени и публиката - имаше немалка агитка и от Русе, стана свидетел на най-мъжкия мач от началото на първенството на ББЛ "А група Център". Достатъчно е да се каже, че лидерството се мени 20 пъти, а домакините се виждаха победители - с 5 точки разлика и в края на срещата, и 2 минути преди последния съдийски сигнал на продълженията.
"Чардафон" успя да дръпне с едни гърди в края на първото полувреме, ликвидирайки 11-точков пасив - 39:38. Десет минути по-късно "Дунав", който бе начело общо в 29:26 минути, отново бе напред - 60:56. Пет минути преди края резултатът бе 67:69 от гледна точка на домакините, които се виждаха победители при 74:71, но редовното време приключи при равенство - 74:71. Две минути преди края на допълнителните 5 минути невъзможното излеждаше възможно - "Чардафон" водеше с 5 точки, но допусна "Дунав" да заличи пасива само в една продължителна атака. А след това и да тръгне напред. Размяната на точки в последните 20 секунди в стил НБА не промени нищо, въпреки че шутове от тройката на Антонио Станков и Андреан Деков можеха да докарат ново продължение.
Главното преимущество на гостите, очаквано - при липса на трима двуметрови състезатели на "Чардафон", бе в битката под кошовете - 50:37 борби. Това обуславя и надмощието на гостите при точките от втори шанс - 52:40, а донякъде и тези от бързи атаки - 12:4. Момчетата на Антонио клинически се възползваха от всяка грешка на противника - 27:4 т., но в края 3 точици не стигнаха.
След края на мача и Антонио Станков, и Андреан Деков - най-резултатният състезател от домакините, съжаляваха за невлезли опити за тройки, които можеха да променят адресата на победната радост, но за сърцатата си игра "Чардафон" получи и от своите съперници. "Стана голям мач" - оцениха и съдиите Петър Петров и Иван Николов, които с верните си отсъждания допринесоха за шоуто. "Опитахме всичко, пробвахме и с пробиви, но под кошовете те имаха преимущество" - сподели и сърцатият гард Цветан Тодоров, записал две тройки от два опита, 8 борби и 12 точки. "Всички момчета се раздадоха - оцени и треньорът Антонио Станков, който потвърди и положителните реакции на публиката към изявите на Георги Стоянов. - Знаех, че Гошо ще направи голям мач." Последният единствен от двата тима успя да запише дабъл-дабъл - десет борби, 17 точки.
Въпреки загубата "Чардафон" продължава да оглавява класирането, с по една загуба от три изиграни срещи четири отбора са с по пет точки, дели ги само кошовата разлика.
В следващия кръг - на 20 ноември в Русе, "Чардафон" срещу "Чавдар Троян".
"Чардафон" игра в състав: Георги Стоянов (коефициент за ефективност 18, борби 10, асистенции 0, точки 17), Димитър Радев (2, 4, 5, 10), Боримир Алексиев (3, 0, 1, 4), Цветан Тодоров (21, 8, 2, 12), Стефан Бакалов (-1, 1, 0, 2), Андреан Деков (23, 5, 1, 23), Константин Търновски (11, 0, 3, 5), Антонио Станков (13, 4, 6, 10).

Снимки от мача, всичко дело на ББЛ Център, в галерията на вестника - https://www.stovesti.info/gallery.php?id=21

Към началото