Важен е пътят не целта!

С нови две победи 14-годишните момичета вече са на полуфинал

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/momcheta-14-Sliven-11-2022.jpg

Нови две, очаквани, победи в първенството по баскетбол на обединените зона „Мизия-Загоре“ в Дивизия „Изток“ постигнаха 14-годишните момичета на „Чардафон“.

  В неделя, в зала „Васил Левски“ в Сливен, те се наложиха над домакините от „Тони 7“ със 70:34 и над „Вихър“ (Айтос) със 77:17. Така състезателките на семейния треньорски тандем Виктор и Анита Крушеви си осигуриха участие на полуфиналите на шампионата, където ще срещнат най-добрите от зона „Добруджа“ на Дивизията. 14-годишните момичета на „Чардафон“ изиграха 6 срещи в три турнира, в които извоюваха 6 убедителни победи. Те са еднолично на първо място с 12 точки и кошова разлика 452:109. Втори е „Тони 7“ с 8 точки.
В първия си мач в Сливен - срещу „Вихър“, момичетата на Крушеви нямаха особени проблеми. Те спечелиха и 4-те части - 24:7, 25:2, 18:0, 10:8, демонстрирайки балансираност на състава.
Във втората, срещу „Тони 7“, публиката на домиканите изпробва всичко онова, което не бива да се прави при срещи на деца, каквито са 14-годишните момичета. Агресията от трибуните се пренесе и на игрището, но в баскетбола тя не винаги е решаваща. „Чардафон“ прояви колебание само във втората част, в която отстъпи с 9:18. Точно този спад, след унищожаващото 28:0 в първата, като че ли роди илюзията в душите на родителите на сливналийчетата, че може да има изненада. До такава не се стигна - 16:8 и 17:8 през второто полувреме за крайното 70:34.
„Играта беше много твърда - сподели старши треньорът Виктор Крушев. - Въпреки агресията на публиката и на отбора на „Тони 7“, нашите деца съумяха победят. Бяхме и в отслабен състав. С контузия е Даянка Якубова. По време на срещата контузия получи и Нели Александрова. Доволен съм от всички, но все пак може да се каже, че Ванеса Симеонова пак поведе отбора. Но всички останали много добре й партнираха. Определено всички заслужават похвала.“
По информация на Крушев на следващия етап, в спор с отборите на „Шумен“ и „Ънстопабъл“ (Добрич), "Чардафон" се се бори за едно от двете места за класиране за финалната четворка, в която ще са и два тима от Дивизия „Запад“.
„Мисля, че шансовете ни са много добри и ще се се класираме за „Файнъл фор“ - прогнозира опитният наставник. - Имаме само две деца, родени през 2009-та, останалите са първа година в тази възрастова група, затова и решихме да не ги пускаме в Елитната дивизия - напомни той. - Това ниво е точно за тях, да натрупат опит, а догодина ще видим. Имаме много талантливо поколение. Трябват работа, тренировки и повече мачове.“
Срещу „Тони“ „Чардафон“ игра в състав: Цветомира Енева (Точки 0), Моника Лалева (8), Алессандра Тамма (2), Дария Ненова (0), Ивайла Мандичева (10), Габриела Дюлгерова (3), Даяна Якубова (0), Христия Георгиева (0), Нели Александрова (2), Пламена Танчева (23), Бояна Кюркчиева (1), Татяна Гатева (4), Ванеса Цветанова (17), Саша Симеонова (0).
„Чардафон“ срещу „Вихър“ игра в състав: Цветомира Енева (Точки 0), Моника Лалева (4), Алессандра Тамма (6), Ивайла Мандичева (11), Габриела Дюлгерова (2), Даяна Якубова (0), Христия Георгиева (0), Дария Ненова (6), Нели Александрова (12), Пламена Танчева (8), Бояна Кюркчиева (0), Татяна Гатева (6), Ванеса Цветанова (20), Саша Симеонова (2).

Към началото