Важен е пътят не целта!

Антонио заработи награда за "Чардафон" от дряновската Община

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Antonio.jpg

Почти 90 дряновски деца учат баскетбола заради Антонио Станков

Габровският баскетболен „Чардафон“ бе награден с купа и грамота от дряновската управа за принос за развитие на спорта в общината през 2022 година. 
    Заслугата е изцяло на треньора Антонио Станков, който от 4 години работи за утвърждаване на считания за един от най-интелектуалните и академични спортове в града на Колю Фичето. Усърдието му среща подкрепата на двама кметове - Мирослав Семов и Трифон Панчев. Настоящият ръководител на дряновската администрация сам има баскетболна жилка - навремето е учил трите крачки в считаната за школа номер едно в България - тази на „Буба баскет“.
    Опит да се възстанови баскетболният „Локомотив“ - Дряново бе направен през 2017-та. Инициатори бяха кметът Ми

dryanovo-kupa

рослав Семов и председателят на Общинския съвет Тодор Георгиев. Към идеята бяха привлечени Димитър Минчев-Гърнето, Румяна Михайлова, Нено Генчев и легендарният Милчо Вапцаров. След около година усилия отговарящият за дейността Ивайло Лисичков бе готов да хвърли кърпата, предлагайки закупените пособия на „Чардафон“.

Изпълнителният директор Иван Господинов обаче отговори с контраоферта - да се създаде съвместна спортна организация. За да няма „габровски“ уклон, Орловец отпадна от „Чардафон-Орловец“, а клубът бе преименуван в Обединен. Самият Лисичков бе избран за член на Управителния съвет, а Антонио Станков бе нарочен с младостта си да очарова малките дряновци и да въплъти в тях своето дръзновение и спортен дух. Оказа се, че настоящият закон не позволява спортният клуб да има повече от едно седалище, а липсата на такова в Дряново зачеркна възможностите на местната община да помага финансово. Това не спъна изпълнението на поставените цели.
    Към края на 2022 година 60 малчугана от детска градина „Детелина“ тренират усърдно при Антонио Станков. Младият наставник, който е начело на кадетите, юношите и мъжете на „Чардафон“, учи на баскетбол и 29 момичета и момчета от СУ „Максим Райкович“. Най-добрите подрастващи дряновски баскетболисти от години са в представителните отбори на „Чардафон“. Любимец номер едно е биткаджията Красимир Александров, който има медали от участието в ББЛ „А“ и „Б“ група при мъжете, а през тази година е част от проекта „Зограф“ - за възкресяването на мъжкия баскетбол и в Трявна. 12-годишната му сестричка Нели тръгна по стъпките му и е част от отбора при 14-годишните момичета на „Чардафон“, чиито наставници са Виктор и Анита Крушеви.
    

Към началото