Важен е пътят не целта!

"Чардафон" подкрепи националите, 3 точки не стигнаха

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/gabrovskata-grupa.jpg

Антонио Станков мотивира възпитаниците си с мачове на най-високо ниво

    Силна агитка на "Чардафон" подкрепи националния отбор по баскетбол в битката му срещу Португалия  в неделя в "Арена Ботевград".  Нашите победиха с 90:82, но три точки не стигнаха, за да се класират директно за европейските квалификации. Габровската група бе от 58 човека. 
    С патриотично-методически подбуди клубното ръководство на "Чардафон" реши да наеме автобус и деца от школата да пътуват безплатно за Ботевград. Желаещите бяха повече от местата, родители осигуриха още  три коли. За цялостната организация, анализа на играта и активността на местните фенове отговаряше старши треньорът на юношите и мъжете Антонио Станков. По негова оценка  габровската агитка била най-многобройна - от баскетболните школи. 

Gabrovskata grupa
    Иначе над 3500 фенове създадоха неповторима атмосфера в залата. Това се окказа недостатъчно и мъжкият национален отбор не успя да стори чудото. На моменти водеше със 17 точки, но в края на срещата не удържа преднината. За директно класиране му беше необходима победа с 11 и повече точки. За България над всички бе Александър Везенков с 30. Чавдар Костов реализира 19, с 18 бе Павлин Иванов, 10 наниза Коди Милър-Макинтайър, който добави 6 борби и 5 асистенции.


    Шансове за класиране за основната фаза на пресявките за Евробаскет 2025 има - чрез допълнителни квалификации, които са от 19 юли до 5 август. Тогава България, Хърватия, Словакия, Норвегия, Дания, Швейцария, Австрия, Румъния, Ирландия, Люксембург и Албания ще бъдат разделени в четири групи по три отбора, за да определят последните участници в същинските квалификации. За тях, освен Португалия, се класираха и Северна Македония и Полша.

Към началото