Важен е пътят не целта!

Баскетбол вече се играе в Дряново, първи фестивал за момчета до 10 години в обновената зала

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Festival-momcheta-10-1-5.jpg
Първи турнир по баскетбол в спортна зала "Дряново"

    След вероятно повече от 40 години баскетболът официално се завърна в Дряново в неделя. Обновената едноимена зала в града на Колю Фичето домакинства на поредния фестивал за момчета до 10 години на зона "Мизия".
Участваха отборите на обединен баскетболен клуб "Чардафон" - инициатор на идеята, плевенските "Спартак" и "Шампион" и троянският "Чавдар". Турнира пропусна великотърновският "Етър 49", който бе домакин на първия, ще приеме и последния фестивал, който е на 3 юни.

залба дряново
    В Дряново от години се работи по възраждане на баскетболната игра, имало е няколко повече или по-малко успешни опити. Последният е от 2018-та, когато бе сключено споразумение между габровския "Чардафон-Орловец" и дряновската Община за обединяване на усилията в тази посока. В резултат габровският "Чардафон-Орловец" бе преобразуван в обединен баскетболен клуб "Чардафон" - име, символ на Съединението. Младият наставник Антонио Станков започна усилена работа с подрастващи в Дряново, най-добрите участват, участват в представителните отбори на клуба. Пример е Красимир Александров - играл за кадети, юноши и мъже на "Чардафон".
    Във фестивалите по баскетбол, които са за деца до 10 години, не се водят протоколи. Целта е децата да бъдат привлечени от играта. Така че победители са всички. За което получават и медали, и грамоти.

radost

    107 в 7 групи. Това са възпитаниците на младия треньор от БК "Чардафон" Антонио Станков от детска градина "Радост".  "Реших да направя обща снимка  - да покажем на всички, че баскетболът е велика игра и "Чардафон" е едно голямо семейство.  Благодаря на всички родители и деца, че избраха мен за треньор и "Чардафон" като клуб и ни се довериха. Благодаря на всички госпожи и директорката Вероника Атанасова – без тяхната подкрепа и помощ това нямаше да се случи. Много съм щастлив, че толкова много много деца тренираш баскетбол и им харесва."
    "За поредна година си партнираме с клуба и по-конкретно с треньора Антонио Станков. Нашите малки баскетболни надежди с трепет очакват тренировките и с голямо желание и хъс усвояват основни баскетболни умения - е отговорът на ръководството на ДГ "Радост", вписан и на фейсбук страницата на клуба. - Спортът е важен не само за физическото развитие на децата, той спомага и за формирането на важни личностни качества.  Тази снимка доказва, че партньорството ни с БК "Чардафон" е успешно и че заедно се движим в правилната посока - към нашата обща цел - щастлво и пълноценно детство за нашите деца."
    

Към началото