Важен е пътят не целта!

Ванеса и Ивайло са № 1 в „Чардафон"

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Vanesa-Ivailo.jpg
Ванеса за втора година е №1, Ивайло наследи Адреан Деков

    Ванеса Цветанова и Ивайло Стоянов са спортистите номер едно в женското и мъжкото направление на баскетболен клуб „Чардафон“ за 2023 година. Отличието се връчва от 2013 година, когато за най-добри бяха определение Симона Симеонова и Стефан Иванов, сега състезател при мъжете и треньор. Кому трябва да се връчат призовете обсъждат Треньорският съвет и административното ръководство. През тази година година решението е с пълно единодушие.
    Родената  през 2009 година Ванеса Цветанова за втора поредна година е номер едно в „Чардафон“ - през миналата година заедно с Адреан Деков. Макар че ще навърши 15 години едва идни февруари, тя играе за отбора на девойки до 19 години на клуба.  Там среща сериозната конкуренция на бившата национална Стела Симеонова, също печелила отличието. Успехите за Ванеса все още предстоят. Зад гърба си тя има 34 мача в отборите от различните възрастови група, в които е отбелязала 301 точки, в последния сезон - 182 в 13 срещи.
    Ивайло Стоянов е един от най-талантливите и прогресиращи състезатели на баскетболен клуб „Чардафон“.            

Ивайло Стоянов, в средата, през тази години играе за мъжкия отбор на тревненския "Зограф", с който "Чардафон" има договор за сътрудничество


Макар и относително късно да е привлечен от играта – преди три години, той много бързо се налага в отбора – първо при кадетите, после при юношите, а от началото на 2023-та година, само на 17 години, и при мъжете. Според наставниците  му - заради изключителната фокусираност, концентрираност, отдаденост и хъс, които влага във всяка тренировка. Вече има 42 мача в различните възрастови групи за „Чардафон“, в които е отбелязал 582 точки. От този сезон вече е част и от мъжкия състав – реализирал е 119 точки в 7 мача, има и 90 борби, от които 66 при мъжете. В действителност те са много повече, защото при подрастващите не се води пълна статистика. За юношеския тим, на който е капитан и признат лидер, в настоящия сезон е отбелязал 103 точки в 4 мача.  Мисли отборно, но има куража да поема отговорност, когато е нужно. Винаги е готов за битка за емблемата „Чардафон“ – казват за него съотборниците му. 
    И Ванеса, и Ивайло са отлични ученици - това е задължително условия, за да влезят в номинациите.

Към началото