Важен е пътят не целта!

13-годишните на "Чардафон" изтърваха "Буба", осми в България

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/marijan-1.jpg
13-годишните момчета на баскетболния „Чардафон“, водени от Мариян Костадинов са сред 8-те най-силни тима в България.

     Те влязоха в основната схема след победа над столичния „Левски“ с 67:58. „Сините“ скоропостижно си тръгнаха за София, а габровчетата на четвъртфиналите бяха на път да поднесат още по-голяма изненада. Срещу отбора на считаната за една от най-добрите школи за подрастващи в България - „Буба Баскетбол“, те поведоха в първата част с 26:13. Противно на очакванията, добрият старт не вдъхна кураж у всички момчета на Мариян Костадинов. В тази възраст се играе с различни петици в първите две части. Втора очевидно не бе готова за битка и игра далеч под възможностите си. „Буба“ заложи на пресата, която се оказа печеливша за тях - 31:7 във втората четвърт. „Чардафон“ успя да стигне до успех в последната - 13:12, но мачът бе решен още в третата - 25:18 за противниците им. След това, позагубили хъс и свежест, малките габровски баскетболисти допуснаха неочаквана загуба от плевенския „Спартак“ - 46:55, след 7:12, 12:15, 12:12, 15:16 в отделните части. В редовния сезон „Чардафон“ прегази този съперник със 72:47.
    В последния мач Костадинов не можеше да разчита на някои от титулярите си - поради вирусно заболяване и контузии, и това предопредели загубата от „Доростол" - 57:101, в която бяха равностойни само в последната част - 21:21.
    В инфарктен мач домакините от „Черно море Тича“ извоюваха шампионската титла - 70:69 срещу „Рилски спортист“ - Самоков. В малкия полуфинал, след вече традиционно слаба първа част - 9:25, „Буба Баскетбол“ не успя да постигне повече от почетна загуба - 69:77 срещу „Балкан“ - Ботевград, и остана на четвъртото място.
    „Доволен съм от момчета - сподели вчера Мариян Костадинов. Сам шампион с ЦСКА при мъжете и носител на Купата на България със „Спартак“ - Плевен, той видя причината за по-слабото представяне в някои от срещите в липсата на самочувствие. - Софиянчетата и да не могат, играят нахакано. Нашите се уплашиха срещу „Буба“. Хванаха ни преса и трудно изнасяхме топката. В следващите срещи позагубиха мотивация, а и се чувстваше умора. Имахме и болни момчета - с повръщане, Росен Русев се контузи и си тръгна. Не можем да очакваме повече - ние сме единственият отбор от 12-те, класирали се за финалите, който тренира само три пъти седмично. Всички останали - минимум по пет пъти, някои са в спортни училища и там се тренира двуразово. Децата се и измориха - за четири дни играха четири мача, след като преди това - заради умно съставената програма, имаха четири мача за 3 месеца. Специално искам да благодаря на родителите, които бяха много съпричастни, помагаха, подкрепяха децата си! Но и на тях съм им казал - през следващия сезон имаме ли многодневен турнир, ще спят в отделен хотел. В тяхно присъствие някои от момчетата започват да се глезят. Отборът е с качества, предупредил съм всички - сега ще починат малко, след това започваме много сериозна подготовка. И съм убеден, че ще изненадаме още водещи отбори в България.“
    Във финалния турнир „Чардафон“ бе в състав:  Александър Михайлов, Росен Русев, Момчил Димитров, Деян Стоев, Кристиян Белев, Божидар Петков, Даниел Турлаков, Даниел Михайлов, Кристиян Байрактаров, Антонио Митрофанов, Калоян Иванов, Антон Кавалов, Георги Начов. 

 

Към началото