Важен е пътят не целта!

Баскетболистите взеха втора поредна победа, 97:83 срещу Видин

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Chernomorez 2014 CHAO3_742x457.JPG
Баскетболният „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“ взе втора поредна победа в първенството на „А“ група. Снощи в зала „Орловец“ момчетата на Владимир Искров направиха най-силния си мач за сезона и заслужено се наложиха над коравия тим на „Видабаскет“ (Видин) с 97:83. Разликата можеше да бъде и по-голяма, но наставникът на домакините в края на срещат
Баскетболният „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“ взе втора поредна победа в първенството на „А“ група. Снощи в зала „Орловец“ момчетата на Владимир Искров направиха най-силния си мач за сезона и заслужено се наложиха над коравия тим на „Видабаскет“ (Видин) с 97:83. Разликата можеше да бъде и по-голяма, но наставникът на домакините в края на срещата даде възможност за изява на всички здрави свои състезатели.

Мачът започна с леко надмощие на гостите, базирано основно на добрата им стрелба от разстояние. Тон за това даде синът на легендарния Юм Рубен Уандие – Алекс, който започна с тройка и така продължи до края. 17-годишният невероятен талант направи уникални стрелби – през човек от 7-8 метра, завърши с 28 точки, 6 тройки, 60% успеваемост извън 6.75-метровата граница. Нито един друг състезател и от двата отбора дори не се приближи по този критерий до показаното от Уандие. Благодарение на него, на здравата игра на центъра им Радослав Колев, на капитана Теодор Киров видинчани водеха след първите 10 минути с 22:21.

Въпреки това присъстващите любители на баскетбола в залата, нито за миг не се съмняваха кой ще е крайният победител. Габровско-бургаският тим направи най-добрия си мач досега през сезона, показа изсрастване в комбинационен план, умело сменяше тактиката в защита и нападение, успя да превърне в кошова разлика ръстовото си превъзходство. Отново над всички беше Филип Самойлович, който със сигурност и след този мач ще запази лидерската си позиция на най-полезен състезател в „А“ група. Сърбинът завърши срещата с 31 точки, 7 асистенции, 4 борби и коефицент за ефективност 36. За славната си фамилия напомни Крум Дойчинов. 208-сантиметровият център бе усърден през целия мач, спечели важни борби – 17, и приключи с 22 точки. 18 точки и 14 борби записа в актива си Немания Илич, 14 вкара крилото Евгени Иванов, пробилият в стартовата петица Антонио Станков добави 8 точки за успеха.

По дългата скамейка също беше един от факторите за домакинския успех – в игра Владо Искров не пусна единствено контузения Георги Георгиев и своя помощтник, играещия треньор Теди Буков. Неговите момчета превъзхождаха по всички показатели, с изключение на тройките. 51:47 борби, 10:0 точки от контраатака, 60:26 точки в наказателното поле, 20:7 от противникови грешки.

Следващият мач на „Черноморец 2014 Чардафон-Орловец“ е в Бургас – срещу „Делфин“.

Към началото