Важен е пътят не целта!

НАЛБ – Габрово стартира на 9-ти

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Purva_Pobeda_NALB_209x139.JPG
На 9 януари ще се проведе първият турнир от новосъздадената структура в Габрово на Националната аматьорска лига по баскетбол, в която ще участват отбори от Централна България. Заявки вече са подали 5 тима – от Велико Търново, „Чавдар“ (Троян), който вероятно ще приеме в случая името на спонсора си - „Ти Ес Ди Сървисиз”, “Академик“ (Свищов), „Полит
На 9 януари ще се проведе първият турнир от новосъздадената структура в Габрово на Националната аматьорска лига по баскетбол, в която ще участват отбори от Централна България. Заявки вече са подали 5 тима – от Велико Търново, „Чавдар“ (Троян), който вероятно ще приеме в случая името на спонсора си - „Ти Ес Ди Сървисиз”, “Академик“ (Свищов), „Политехника“ (София) и местния „Чардафон-Орловец“. Треньори на габровския тим ще са Виктор Крушев и Николай Вътков, а непосредствено преди празниците в НАЛБ бяха картотекирани: Стефан Иванов, Станислав Петров, Николай Калчев, Тихомир Щерев – капитан, Петър Митков, Георги Станев, Дисислав Дончев, Мартин Соколов и юношите на тима Стефан Бакалов, Стефан Стоянов, Симеон Симеонов, както и кадетите Кирил Кирилов, Димитър Тодоров и Цветомир Минев.

Технически нещата ще бъдат доизчиствани, но по предварителна информация ще се играя в два полусезона по системата всеки срещу всеки. Плейофите ще са до две победи в три мача.

Със солидно габровско присъствие ще е отборът на „Политехника“, който през септември участва в турнира за Купата на Община Габрово, а негов лидер и помощник треньор е Орлин Атанасов, син на известния местен майстор на четката и стенописа Валентин Атанасов. Брат му Ивайло също е в отбора. “Политехника“ ще се възползва от действащото само през предстоящото първенство изключение – за дублирани картотеки, и ще участва и в „софийския“ шампионат. Идеята на Орлин е да се даде рамо на утвърждаването на Габрово като център на НАЛБ.
Към началото