Важен е пътят не целта!

Виктор Крушев – регионален треньор на „Мизия

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Viktor Krushev_227x307.jpg
Председателят на треньорския съвет на БК „Чардафон-Орловец“ Виктор Крушев за треньор на регионалния отбор на зона „Мизия“ за кадети. Това обяви главният методист на БФ „Баскетбол“ Петър Клечков. Идеята е до края на сезона да се сформират сборни отбори на зоните при 14-годишните момчета и кадетите. Ако всичко върви по план, от есента ще се органи
Председателят на треньорския съвет на БК „Чардафон-Орловец“ Виктор Крушев за треньор на регионалния отбор на зона „Мизия“ за кадети. Това обяви главният методист на БФ „Баскетбол“ Петър Клечков. Идеята е до края на сезона да се сформират сборни отбори на зоните при 14-годишните момчета и кадетите. Ако всичко върви по план, от есента ще се организира шампионат между регионите, разкри Клечков. Работата на Крушев в в тази насока ще е на обществени начала. Изборът му обаче е сериозно признание за неговите качества, тъй като в региона са доказаните школи на „Етър 49“ (Велико Търново), „Дунав 2007“ (Русе), “Спартак“ (Плевен), “Чавдар“ (Троян).

Виктор, заедно със съпругата си Анита, работи в „Чардафон-Орловец“ от лятото на 2014-та. Въпреки финансовите трудности за този период Крушеви, заедно с останалите треньори в клуба – Павел Калчев, Галя Илиева, Николай Вътков, Анита Гръблева, Еавелина Пенкова, Веселин Горанов, превърнаха баскетбола в най-масовия спорт след футбола. Над 100 деца са обхванати в групи в детските градини, около 60 работят в подготовителни групи 8-10 години, през миналия сезон 143 бяха картотекираните състезатели в БФ „Баскетбол“. Подобрената селекция и качество на тренировките вече изведоха „Чардафон-Орловец“ като лидер при 12 и 14-годишните момичета в зона „Мизия“, подобни са тенденциите и при момчетата в тези възрастови групи. Крушев е и треньор на мъжкия отбор на Габрово, който участва в шампионата на Националната аматьорска лига по баскетбол. Изявите на този тим, половината от който са 15-17-годишни момчета, могат да се видят тази неделя в зала „Орловец“, когато са срещите от втория турнир на НАЛБ-Габрово.
Към началото