Важен е пътят не целта!

ПТГ „Пенчо Семов“ и НАГ – първи в областното по баскетбол

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/
Отборите на ПТГ „Пенчо Семов“ и НАГ спечелиха първите места съответно при девойките и юношите в областния кръг от Ученическите игри по баскетбол 2015/2016 година. Мачовете се играха в събота в зала „Орловец“, веднага след като завърши спортният празник на Националната Априловска гимназия. Организатор и на двете събития беше местният Ученически спо
Отборите на ПТГ „Пенчо Семов“ и НАГ спечелиха първите места съответно при девойките и юношите в областния кръг от Ученическите игри по баскетбол 2015/2016 година. Мачовете се играха в събота в зала „Орловец“, веднага след като завърши спортният празник на Националната Априловска гимназия. Организатор и на двете събития беше местният Ученически спортен клуб, подкрепен от РИО чрез старши експерта физическо възпитание и спорт, бившата световна шампионка по акробатика Таня Горанова.

НАГ, който бе воден от лидерите на юношеския отбор на „Чардафон-Орловец“ Стефан Бакалов и Кирил Кирилов, не срещна никаква съпротива от отбора на севлиевската ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ - 75:30.

Малко по-оспорвана бе срещата при момичетата между ПТГ „Пенчо Семов“ и СОУ „Васил Левски“-Севлиево, но там пък разликата направи капитанката на девойките на БК „Чардафон-Орловец“ Валерия Тачева за крайното 46:28.

Тим на СОУ „Васил Левски“ все пак ще играе на зоналните в Плевен през април, но във възрастовата група осми-десети клас, след като спечели с 22:15 срещу НАГ за радост на своя наставник Павел Калчев – дългогодишен наставник на девическите отбори на „Чардафон-Орловец“. При момчетата в тази възрастова група победи тимът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ - 46:28 в решителната среща срещу ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
Към началото