Важен е пътят не целта!

Историческа победа над Гърция на водения от Владо Искров български национален отбор

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/pobeda-gurzija-kolichki.jpg
Владо Искров и момчетата му пишат нова история на българския баскетбол

Българският национален отбор по баскетбол на колички записа първа, историческа победа над националния тим на Гърция.

В третата от серия от четири контроли между двата тима в Горна Малина, тимът, воден от Владимир Искров, се наложи над далеч по-опитния си съперник с 61:59,въпреки че игра само със седем души.

Нашите извоюваха успеха със силно представяне във втората четвърт, като в края на мача успяха да удържат финалния щурм на елините и да спечелят.

Националният отбор на Гърция е у нас на подготовка за Европейското първенство в Дивизия B, на което ще е домакин. Съседите спечелиха право да участват във втора дивизия на континенталния шампионат, след като триумфираха с титлата в Дивизия C преди две години. Тогава София беше домакин за първи път на Европейско първенство в този спорт.

С основен принос за победата вчера бе натрупалият опит именно в гръцкия шампионат – с Панатинайкос, Георги Иванов. Той завърши с 20 точки, 12 асистенции и 7 борби. 18 точки добави Персиян Еленков, а с дабъл-дабъл се отличи и Димитър Костов – 12 точки и 10 борби.

В неделя нашите загубиха след здрава битка с 46:53.

Автор на материали и снимката: www.basketball.bg

От редакцията:

Владо Искров е член на Управителния съвет на габровския БК "Чардафон". Той, засега, е най-успешният треньор в историята на клуба - трето място при младежите и вицешампионска титла при юношите от сезон 2013-2014 година. В края на юли ще се проведе петото издание на най-големия баскетболен камп в България - IBC"2021, чийто идеолог и главен организатор е той.

Към началото