Важен е пътят не целта!

Християна Тотева завърши с отличие, искат я в САЩ

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Hristiyana_Toteva_SMG_Abiturient_529x940_251x446.jpg

Гордостта на габровската школа по баскетбол - Християна Тотева, завърши с отличие софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и вече избира къде да продължи образованието си, информира нейният баща, преподавателят в Техническия университет и бивш национал по ръгби Христо Тотев.

Християна Тотева с класния си ръководител Людмил Попов


Гордостта на габровската школа по баскетбол - Християна Тотева, завърши с отличие софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и вече избира къде да продължи образованието си, информира нейният баща, преподавателят в Техническия университет и бивш национал по ръгби Христо Тотев. Възпитаничката на треньора Павел Калчев, която преди две години бе преотстъпена от БК "Чардафон-Орловец" на ПБК "Левски", вече има предложение за професионален договор от старозагорския "Берое", но едва ли ще приеме офертата. Университет от Флорида, САЩ, вече е удобрил документите й по специалностите "Спорт и здраве" и "Компютърен дизайн", предлага й безплатна храна и квартира, но семейството не бърза да взема решение. Може би, защото една от мечтите на красивата габровка е да завърши "Спортна журналистика".
Хриси бе преотстъпена през 2014-та на девическия отбор на "сините", но бързо проби при жените и в националния отбор. Нещо повече - сега тя е единствената състезателка на "Левски", получила покана за представителния тим жени до 20 години, готвещ се за предстоящото Европейско първенство. Старши треньорът Дечо Коешинов, който и миналата година няколко пъти я вика на проби, сега нямаше как да я заобиколи - Християна безапелационно взе купата за MVP на финалите при девойките с 22.2 точки. Тя е първа и в класирането за овладени топки - средно 13 борби на мач. По третия най-престижен показател - отбелязани точки, тя е трета - 14.4 на мач. С националките Хриси на 19 и 20 юни ще гостува на Словения за контролен мач, на 30 юни и 1 юли ще има два приятелски двубои в Самоков срещу тима на Украйна.

През сезон 2012-2013 г. Хриси бе спортист номер 1 на БК

През сезон 2012-2013 г. Хриси бе обявена зо спортист №1 в женското направление на БК "Чардафон-Орловец"


В редовния сезон "Левски", който игра в първенството на жените само с девойки, остана шести. Там помощник треньор е бившият състезател и треньор в "Чардафон-Орловец" Теди Буков, който помагаше на Калчев в Габрово. И при каките Хриси се отличи като борец под кошовете - средно 6.2 борби на мач, над 40 % успеваемост при стрелбата.

Към началото