И момчетата на „Чардафон-Орловец“ с две победи

След като преди седмица 12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол с две победи, в събота това сториха и техните връстници при момчетата.
След като преди седмица 12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол с две победи, в събота това сториха и техните връстници при момчетата. Водените от Виктор Крушев малчугани дори надхвърлиха очакванията на треньора си, побеждавайки в зала „Ивайло“ във Велико Търново категорично съперниците си от „Чавдар“ (Троян) – втори отбор, и от емблематичната баскетболна школа на „Спартак“ (Плевен), въпреки че половината от момчетата за първа година се състезават в тази възрастова група. Нещо повече, заради кадрови проблеми Крушев бе включил в състава и няколко 10-годишни състезателя, които с изявите си показаха, че на тях ще може да се разчита.

В първата среща – срещу „Чавдар“, габровци не срещнаха особена съпротива. Те с лекота взеха и четирите части 18:8, 17:5, 14:0, 10:0 за крайното 59:13. Константин Димитров вкара 22 точки в този мач, с 15 завърши Александър Стефанов, а Денислав Стефанов – с 9.

Константин бе още по-впечатляващ срещу „Спартак” - 28 т., но въпреки това срещата бе оспорвана до края. Габровци дръпнаха в първата част – 14:10, загубиха катастрофално втората – 4:15, но си осигуриха победата в третата, в която надделяха с 24:10. 4:6 в последната четвърт, но престижен успех с 46:41, който ги изведе на първо място във временното класиране. В зоната са още безспорният лидер „Етър 49” - Велико Търново, и “Дунав 2007“ (Русе).

“Можехме да бием „Спартак“ с повече от 15 точки, но в последната част изтървахме 10 пъти сами под коша. Направихме и някои тактически промени, които не се оказаха удачни“ - съжали мача Виктор Крушев. Той отличи играта на всички момчета в защита, а персонално отличи изявите на най-Малките – Светослав Пенков, Даниел Стойчев, Георги Гочев, Антон Ахчиев. „Нямаше го и Петър Петков, а с него щяхме да сме значително по-силно“ - довери още спортният спец. Най-голямата му болка обаче е отказването от баскетбола на едно от най-перспективните момчета – Борис Матев. „Няма такова дете в цялата област. Той със сигурност ще стане над два метра“ - съжали Крушев, който все пак таи надежди, че родителите на таланта ще преосмислят позицията си и ще поощрят развитието на детето си и в спорта.

Във Велико Търново „Чардафон-Орловец“ бе в състав: Александър Стефанов, Денислав Стефанов, Даниел Стойчев, Ивайло Стефанов, Калоян Стоянов, Антон Ахчиев, Андон Вретенаров, Александър Илиев, Кристиян Петров, Константин Димитров, Дилян Димитров, Венцислав Митев, Светослав Пенков, Георги Гочев.0 коментара

Коментирай!

Към началото