Важен е пътят не целта!

И момчетата на „Чардафон-Орловец“ с две победи

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Konstantin_Dimitrov_VT_2016_940x627_06.11.2016_1_742x495.jpg
След като преди седмица 12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол с две победи, в събота това сториха и техните връстници при момчетата.
След като преди седмица 12-годишните момичета на „Чардафон-Орловец“ стартираха в първенството на зона „Мизия“ по баскетбол с две победи, в събота това сториха и техните връстници при момчетата. Водените от Виктор Крушев малчугани дори надхвърлиха очакванията на треньора си, побеждавайки в зала „Ивайло“ във Велико Търново категорично съперниците си от „Чавдар“ (Троян) – втори отбор, и от емблематичната баскетболна школа на „Спартак“ (Плевен), въпреки че половината от момчетата за първа година се състезават в тази възрастова група. Нещо повече, заради кадрови проблеми Крушев бе включил в състава и няколко 10-годишни състезателя, които с изявите си показаха, че на тях ще може да се разчита.

В първата среща – срещу „Чавдар“, габровци не срещнаха особена съпротива. Те с лекота взеха и четирите части 18:8, 17:5, 14:0, 10:0 за крайното 59:13. Константин Димитров вкара 22 точки в този мач, с 15 завърши Александър Стефанов, а Денислав Стефанов – с 9.

Константин бе още по-впечатляващ срещу „Спартак” - 28 т., но въпреки това срещата бе оспорвана до края. Габровци дръпнаха в първата част – 14:10, загубиха катастрофално втората – 4:15, но си осигуриха победата в третата, в която надделяха с 24:10. 4:6 в последната четвърт, но престижен успех с 46:41, който ги изведе на първо място във временното класиране. В зоната са още безспорният лидер „Етър 49” - Велико Търново, и “Дунав 2007“ (Русе).

“Можехме да бием „Спартак“ с повече от 15 точки, но в последната част изтървахме 10 пъти сами под коша. Направихме и някои тактически промени, които не се оказаха удачни“ - съжали мача Виктор Крушев. Той отличи играта на всички момчета в защита, а персонално отличи изявите на най-Малките – Светослав Пенков, Даниел Стойчев, Георги Гочев, Антон Ахчиев. „Нямаше го и Петър Петков, а с него щяхме да сме значително по-силно“ - довери още спортният спец. Най-голямата му болка обаче е отказването от баскетбола на едно от най-перспективните момчета – Борис Матев. „Няма такова дете в цялата област. Той със сигурност ще стане над два метра“ - съжали Крушев, който все пак таи надежди, че родителите на таланта ще преосмислят позицията си и ще поощрят развитието на детето си и в спорта.

Във Велико Търново „Чардафон-Орловец“ бе в състав: Александър Стефанов, Денислав Стефанов, Даниел Стойчев, Ивайло Стефанов, Калоян Стоянов, Антон Ахчиев, Андон Вретенаров, Александър Илиев, Кристиян Петров, Константин Димитров, Дилян Димитров, Венцислав Митев, Светослав Пенков, Георги Гочев.



Към началото