Важен е пътят не целта!

Кадетите втори в Североизточната конференция

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Zvetomir_MItev_2016_16_TOH_227x291_227x291.JPG
Кадетите на „Чардафон-Орловец“ се класираха на втори в група „А на Североизточната конференция по баскетбол, в която се разпределяха местата от първо до пето.
Кадетите на „Чардафон-Орловец“ се класираха на втори в група „А на Североизточната конференция по баскетбол, в която се разпределяха местата от първо до пето. В събота в зала „Ивайло“ във Велико Търново водените от Антонио Станков момчета в оспорван мач успяха да надделеят на „Светкавица“ (Търговище) със 74:63 и станаха недостижими за останалите си съперници – между които и великотърновския „Етър 49“, за победа срещу който доскоро габровци само мечтаеха, и „Шумен“.

Първата част бе за „Светкавица“ - 10:12, но чардафонци, водени от лидерите си Цветомир Минев и Димитър Тодоров, взеха следващите две – 19:13 и 26:16, за да си осигурят спокоен завършек на срещата. Очаквано в нея Цецо и Митко, които играят и за мъжкия тим на „Чардафон-Оровец“, бяха над всички – съответно 28 и 24 точки. Двамата отбелязаха и по две тройки.

В среща без значение, срещу плевенския „Спартак“ Антонио Станков даде повече време за изява на „малчуганите“ в отбора – момчета по на 13-14 години, което предопредели и чувствителната загуба с 40:81. Тодоров – 12, и Минев – 9, пак бяха най-резултатните за тима, но старши треньорът оцени старанието на Виктор Ангелов, на 14-годишните Мартин Миланов и Тодор Неделчев, както видимото подобрение на играта на центъра Димитър Андреев.

"Чардофон-Орловец" игра в състав: Валери Пейков, Виктор Ангелов, Крум Ахилей, Теодор Неделчев, Павел Пенчев, Мартин Миланов, Габриел Танев, Цветомир Минев, Християн Очков, Димитър Тодоров, Димитър Андреев

Към началото