Важен е пътят не целта!

"Чардафон-Орловец" взе трета победа в НАЛБ

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Stefan_Bakalov_VIP_940x676_742x534.jpg
Трета победа в Националната аматьорска лига по баскетбол постигна мъжкия отбор на "Чардафон-Орловец". В мач от деветия кръг от редовния сезон в своята зала "Орловец" габровци, водени от Николай Вътков, спечелиха неочаквано срещу считания доскоро за фаворит за първото място "Ти ес ди сървисиз" (Троян). Успехът добива оттенък на героизъм, като се и
Трета победа в Националната аматьорска лига по баскетбол постигна мъжкия отбор на "Чардафон-Орловец". В мач от деветия кръг от редовния сезон в своята зала "Орловец" габровци, водени от Николай Вътков, спечелиха неочаквано срещу считания доскоро за фаворит за първото място "Ти ес ди сървисиз" (Троян). Успехът добива оттенък на героизъм, като се има предвид, че домакините цял мач играха с една петица. По 40 минити на терена записаха Дисислав Дончев, Николай Лозанов, Христо Маринов, юношата на тима Стефан Бакалов и 15-годишният Кирил Кирилов. Кирчо беше на път на направи мачът на живота си, но изпусна куп сигурни кошове. Въпреки това кадетът завърши със солидните 11 точки в актива си, успя да спечели срещу "чичковците" и 3 борби.

Лаврите безспорно в тази среща обра Дисислав Дончев. Въпреки че игра като плеймейкър, той записа невероятните 18 борби, 4 от тях в нападение, реализира 23 точки и това му донесе непостижимия коефицент за ефективност 28. Така очакванията са той да бъде обявен за най-полезен играч на кръга. Досега това отличие си извоюваха двама съсъстезатели на "Чардафон-Орловец" - Петър Митков и Стефан Бакалов. Близко до нивото на Дисо в срещата беше само лидерът на Троян Венцислав Кукленски, който завърши с 27 точки, 15 борби, но с по-малък коефицент за ефективност - 23.

За успеха, който изведе "Чардафон-Орловец" на четвърта позиция в класирането, дежурния си дабъл-дабъл записа Стефан Бакалов - 16 точки и 10 борби, с 14 завърши Христо Маринов, капитанът Николай Лозанов завърши с 6 точки и 8 борби.

В последния кръг габровци гостуват във Велико Търново на лидера "Перестройка". Те имат и отложен мач със софийската "Политехника", която се крепи на мощната игра на друг габровец - Орлин Атанасов.
Към началото