Важен е пътят не целта!

Кадетките на Крушеви пак пишат история - първа победа срещу "Дунав"

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/kadtki-trugovist-18032018-1737.jpg

Водените от Анита и Виктор Крушеви кадетки на БК "Чардафон-Орловец" постигнаха историческа първа победа в историята на габровския баскетбол срещу тим от водещата школа в женския баскетбол - "Дунав" (Русе).

Водените от Анита и Виктор Крушеви кадетки на БК "Чардафон-Орловец" постигнаха историческа първа победа в историята на габровския баскетбол срещу тим от водещата школа в женския баскетбол - "Дунав" (Русе). Талантливите момичета, повечето от които през миналата година впечатляваха специалистите в зони "Мизия" и "Добруджа" при 14-годишните, в неделя постигнаха инфорктна, но повече от заслужена победа, срещу русенки с кош в последната секунда - 68:67. При това габровски върнаха разлика от 15 точки, по-малко от минута преди края водеха с две точки, за да се стигне до истински НБА-екшън. 7 секунди преди последния съдийски сигнал техните съпернички вкараха невъзможна тройка - с табло и вече се виждаха победителки... Бърза контраатака на "Чардафон-Орловец" обаче обърна емоциите в двата лагера на 180 градуса. "Пасът на живота" - определението е на Йоана Янчева, дело на Мартина Стоянова, намери в изгодна позиция Магдалина Дамянова, която прояви психика, нетипична за възрастта й, за крайното 68:67.
Силен мач изнесоха лидерките при кадетките - Лора и Йоана Янчеви, реализирали съответно 18 и 13 точки.
На тяхното ниво бяха и Гергана Минчева - 11, Ренета Тодорова -11, центърът Мария Богданова - 9. Магдалина вкара две, но те й бяха достатъчни, за да се превърне в играч на мача.
Треньорският тандем обаче отличи отборната игра на състава, пълното себераздаване на момичетата, демонстрираните от тях технически и тактически качества. Това бе оценено и от публиката в Търговище, която ги изпрати на крака с бурни ръкопляскания след края на мача.
По същество габровки, които загубиха първата част с 12:21, отстъпваха и в началото на втората, водеха играта през по-голям период от срещата. Те успяха да занулят втората част - 18:18, и да спечелят последните две - 19:11, 19:17. Видимо доволният от своите подопечни Виктор Крушев, все пак намери резерви в протокола - за много по- убедителна победа. Съдейки по анализа му, момичетата ще има да тренират наказателни удари през следащите дни - срещу "Дунав" те вкараха само 12 от 34 опита, или 35%.
"Дунав" е от най-силните и успешни женски баскетболни школи в България. Представителният им тим е
многократен шампион на страната, а доскоро при подрастващите габровки губеха срещите с 50-60 точки разлика.
В Търговище началото на нова тендеция поставиха: Гергана Минчева, Лора Янчева, Яница Дончева, Екатерина
Христова, Дороти Ботева, Магдалина Дамянова, Невена Младенова, Марина Стоянова, Мария Богданова, Силвия
Кушева, Йоана Янчева, Ренета Тодорова, Микаела Николова.

Към началото