Важен е пътят не целта!

Цветан Тодоров: Школата на „Чардафон“ със сигурност има най-голям прогрес в последните години от всички градове в региона

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Tsvetan-Todorov-Chardafon-(2).jpg

което показва, че няма невъзнаграден труд, казва гардът, който дойде в БК "Чардафон" в края на лятото

- Първо да Ви кажа: Добре дошъл, г-н Тодоров! Вие сте част от новото попълнение на „Чардафон“ – вече трети месец в отбора. Бихте ли се представили?
- Здравейте! Казвам се Цветан Тодоров, на 23 години, от град Плевен. Играя на позиция гард.
- В миналия сезон с „Бавни и яростни“ направихте невероятно постижение – куадрупъл-дабъл, при победата над "Дунав". Нека да припомним този двуцифрен актив.
- В този мач имахме много липсващи основни играчи и бяхме с ротация от само шест човека. За някои момчета това беше първи мач за сезона.
Преди мача си казахме, че не трябва да ни интересува крайният резултат и така няма да има напрежение. Абсолютно всичко в играта ни се получаваше, аз също се чувствах много добре физически и въпреки проблемите в състава ни, успяхме да спечелим срещата. Този мач дълго време ще го помня.
- Защо Габрово? Как избрахте „Чардафон“, какво Ви привлече?
- Лятото, когато все още нямах отбор, Антонио Станков се свърза с мен на няколко пъти и ми предложи да играя за „Чардафон“. Той показа най-голямо желание, че ме иска в отбора си, за което тук е хубав момент да му кажа, че му благодаря. Това е и причината да съм в отбора.
- Как се чувствате в отбора. Харесва ли Ви атмосферата, нагласите на момчетата?
- Атмосферата в отбора е много добра. Убедил съм се вече, че един отбор, колкото е по-сплотен на и извън терена, той е и толкова успешен, затова ще се радвам и тук, в „Чардафон“, да продължаваме да се развиваме и в тази посока.
- Ръководството на клуба и треньорът Антонио Станков вече казаха, че целта е финал в „А“ група, Център. Как виждате Вашия принос? Определят Ви като един от най-поливалентните играчи.
- Аз лично не обичам да се опитвам да предвиждам нещата в далечно бъдеще. Мисля стъпка по стъпка. Преди това имаме да изиграем доста мачове. Най-важното е всеки мач да излизаме с желанието всеки да се раздаде за отбора, ако това се случва, резултатите ще си дойдат.
- По-голямата цел на „Чардафон“ от финала е самият баскетбол, самата игра, привличането на деца и млади хора към спорта. Поне така се виждат отстрани усилията на ръководството, треньорите и състезателите.
- Школата на „Чардафон“ със сигурност има най-голям прогрес в последните години от всичките градове от региона, което показва, че няма невъзнаграден труд. Страхотно е, че има треньори, които имат амбиции и очевидно се вижда, че знаят какво правят.
- На Вас лично какво Ви даде баскетболът? Успешен Ви направи в спорта или успешен чрез спорта, чрез качествата, които той възпитава във Вас?
- Спортът като цяло ме е научил на отговорност. Още ми е рано да се нарека успешен. Имам възможност да познавам хора, които наистина са показали, че са успели с техните кариери в баскетбола и се опитвам да извличам от тях само нещата, които биха ми помогнали да се справям в спорта и живота.
- Желая Ви успех и ще се радвам да направим и следващи срещи на страниците на вестника и да съобщим, че Цветан Тодоров записа куадрупъл-дабъл и за историята на „Чардафон“.
- Аз също ще бъда много щастлив. Благодаря Ви!

 

 

 

Към началото